Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad gjorde inte succé i Svenska cupen, men har varit allsvenskans hetaste spelare under de fyra första omgångarna. Inför AIK:s klassikermöte med IFK Göteborg i morgon lyfter FD:s krönikör Magnus Österberg fram Henok Goitom och jämför honom med Bajenstjärnan.
– Precis som Hamad var Goitom rätt kall i cupen, men han har verkligen ryckt upp sig nu, utbrister Österberg. 

Hammarby leder allsvenskan med hela fyra poäng, detta efter att ha vunnit samtliga fyra matcher så här långt. En stor anledning till framgångarna stavas Jiloan Hamad, som gjort hela fem mål från sin mittfältsposition.

Tvåa i tabellen är AIK och en spelare som imponerat stort i inledningen av årets allsvenska är Henok Goitom. Anfallaren gjorde målet i 1-1-matchen borta mot Malmö, spelade fram till båda fullträffarna i derbysegern mot Djurgården och så senast mot Örebro kvitterade han till 1-1 i den andra halvleken, ett resultat som stod sig matchen ut.

I morgon spelar AIK tungviktsmöte hemma mot IFK Göteborg och inför den drabbningen lyfter FD:s krönikör Magnus Österberg fram Henok Goitom som en stor nyckelspelare.

– Jämför man med hur han såg ut under försäsongen och cupen tycker jag att Goitom nu varit väldigt bra i allsvenskan. Han var jättebra i derbyt och bra även mot Malmö och Örebro. Det är samma med Jiloan Hamad. Han var ganska kall under försäsongen och i cupen, men har ju varit glödhet i allsvenskan. Även Goitom har verkligen ryckt upp sig sedan serien kickade igång, konstaterar Österberg.

LÄS: HAMMARBY TESTAR FAVORIT I REPRIS 

Henok Goitom återvände till AIK inför fjolårssäsongen efter ett år i USA och Spanien. I AIK-tröjan 2015 svarade anfallsstjärnan för ett succéår. 18 mål på 29 allsvenska matcher och därför blev comebacken i fjol lite av en besvikelse då 33-åringen bara mäktade med fem fullträffar.

Österberg ser nu en Goitom som börjar hitta tillbaka till formen som han hade innan han lämnade AIK efter 2015 års säsong.

– Nu börjar Goitom se så där bra ut som han var under förra sejouren. I de tre senaste matcherna har han hållit en väldigt hög nivå. Han har sin smartness och är tekniskt väldigt skicklig. Så ja, han börjar närma sig den formen nu! Det ska bli spännande att se om han fortfarande är lika bra när AIK spelat tio-tolv omgångar.

Var Goitom rent av en besvikelse i fjol?

– Besvikelse skulle jag inte säga, men han stack inte ut lika mycket som under förra sejouren och som han gjort i årets första allsvenska matcher.