Foto: Bildbyrån

Christos Gravius är utlånad från AIK för andra året i rad. I dag sköt han 2-1 hemma mot Landskrona i 90:e minuten när hans Degerfors tog tre blytunga poäng.

Redan 2015 debuterade Christos Gravius i allsvenskan för AIK. Året efter gjorde mittfältaren nio seriematcher för a-laget, varav tre från start.

För att få mer speltid lånades mittfältaren i fjol ut till Jönköpings Södra, men utvecklingen i J-Södra blev inte vad talangen hoppades på. Smålandslaget trillade ur allsvenskan och Gravius återvände till AIK – men bara tillfälligt.

För i januari blev det klart att 20-åringen lånas ut till Degerfors denna säsong och för FotbollDirekt berättade Gravius nyligen om sitt stora mål med året: att spela till sig en plats i AIK igen.

LÄS: IMPONERAS STORT AV AIK-NAMNET IGEN 

Nu är Gravius i ropet, detta efter att han skjutit 2-1 hemma mot Landskrona i 90:e minuten i dag. Mittfältaren spelade hela matchen och är nu alltså hjälte i Värmland.

Landskrona tog ledningen i den 25:e minuten genom Viktor Svensson innan Sargon Abraham kvitterade efter paus.

I och med Gravius sista minuten-avgörande är Degerfors nu uppe på sju poäng efter fyra matcher. För nykomlingen Landskrona var detta andra förlusten i årets superetta och skåningarna är kvar på fyra poäng.