Östersunds Daniel Kindberg har nu pratat för första gången och gjort det i kväll på en presskonferens.
– Om det blir en eventuell rättegång ska jag stå där rakryggad, säger han när han nu träder fram efter flera dagars tystnad.

Det har varit dramatiska dagar i Östersund och övriga fotbolls-Sverige. Det slog ned som en bomb när Daniel Kindberg nyligen hämtades av polis och anhölls på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Trycket blev så stort så att han senare tog ett beslut om en time out från Östersunds FK liksom på egen begäran tog beslutet att lämna sitt chefskap för Östersunds hem.

– 7.14 (tisdag) kom det in poliser där jag sov och ville ta in mig till förhör. Jag förhördes då från tisdagsmorgon till 16.41 på torsdag – då släpptes jag fri. Under tiden då som jag satt där i förhör hade jag restriktioner och hade ingen möjlighet att kommunicera med allmänheten. Det var så klart en traumatisk upplevelse. Det tror jag det är för det flesta, säger Daniel Kindberg på den så uppmärksammade presskonferensen.

Men att tro att det här skulle vara slutet för det namn som på så kort tid blivit ett av allsvenskans mest inflytelserika namn, så är det inte. Kindberg kommer inte frivilligt att hoppa av ÖFK.

– Det finns jättemycket jag ångrar. Men antingen väljer vi att fly eller så står vi upp för det vi gjort. Vi är inte felfria. Det som definierar mig som ledare är att jag ska fronta er, ta hand om min personal och familj och sedan om det blir en eventuell rättegång ska jag stå där rakryggad.

– Nej. Jag vill inte kliva av och det har jag också efterfrågat styrelsen. Vilket de har bejakat. Jag har sagt upp mig från mitt vanliga arbete (Östersundhem) och tagit en timeout från Östersunds fotbollsklubb. Det är själv de konsekvenser jag tycker jag ska ta.

Är du orolig för en fängelsedom?

– Nej. Jag är inte orolig, säger han enligt Sportbladets rapportering.

Daniel Kindberg, 50, avslutar med att konstatera att han nu fram till en eventuell rättegång inte kommer att ge enskilda intervjuer. Det vill säga inte vara tillgänglig för media.

.