Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Malmö har inte vunnit på tre matcher. I går blev det hela 0-3 i baken borta mot Djurgården och fixstjärnan Markus Rosenberg inser allvaret.
– Det är skarpt läge nu. Det här är inte okej och det är vi fullt medvetna om, konstaterade 35-åringen för FotbollDirekt i den mixade zonen.  

Efter att ha stormat fram till final i Svenska cupen och imponerat i den allsvenska premiären borta mot Elfsborg (seger 2-1) har mästarna Malmö FF haft det tyngre sedan dess.

Visserligen är 1-1 hemma mot AIK med en man mindre stora delar av andra halvlek inget dåligt resultat, men därefter blev det bara 2-2 borta mot Sundsvall, detta efter att MFF tappat ledningen i 86:e minuten.

Som om läget inte redan var illa nog åkte skåningarna på en rejäl kalldusch borta mot Djurgården under gårdagskvällen. Blåränderna vann med hela 3-0 och MFF är därmed kvar på blygsamma fem poäng efter fyra matcher.

– Det är som vanligt kring Malmö. Nu blåser det ännu mer. Det är bara att gilla läget, vad ska vi göra? Jag tycker att det var en jämn match ändå, men vi gjorde ingen bra insats, sa kaptenen Markus Rosenberg i den mixade zonen och fortsatte:

– Insatsen var bättre än mot AIK och Sundsvall, men vi förlorar fortfarande med 3-0. Vi har bra lägen, men det är små marginaler. Man förtjänar de små marginalerna och därför är vi där vi är nu.

Tino Kadewere gav Djurgården ledningen direkt efter pausvilan. Då satt Markus Rosenberg på bänken. Fixstjärnan byttes in efter dryga timmen spelad, men med kvarten kvar kom nästa kalldusch för MFF då Kadewere tryckte in 2-0 efter hörna. På tilläggstid placerade dessutom inhopparen Dzenis Kozica snyggt in 3-0 från distans.

– Första målet är så klart avgörande, men vi skapar bra chanser innan deras 2-0-mål och sedan får de in ett långskott… Kanske att resultatet är missvisande, men det har ingen betydelse, konstaterade Rosenberg.

LÄS: GAV SVAR PÅ TAL DIREKT – STORA HOTET MOT MFF 

Varför MFF:s stora affischnamn inte fanns med från start hade 35-åringen inget svar på, men om en knapp månad möts lagen på nytt på Tele2 Arena, då i Svenska cup-finalen. Om 3-0-förlusten kommer påverka MFF-spelarna när de åker upp till Stockholm nästa gång? Nej, det tror inte Rosenberg.

– I så fall bara på ett positivt sätt i och med att vi är revanschsugna, men det är så mycket matcher nu. Vi har sju matcher på 24 dagar i maj och man ska komma ihåg att vi är i början av säsongen. Vi måste dock inse att det är skarpt läge nu. Det här är inte okej och det är vi fullt medvetna om.

Skulle Hammarby vinna mot Norrköping i kväll är de uppe på tolv poäng, i så fall hela sju pinnar före de regerande mästarna MFF.

– Ja, det är en lite annorlunda sits. Det gäller att visa karaktär nu när det blåser. Vi är inte vana vid att inte vinna på tre matcher, men det är bara att vända på skutan!