Foto: Bildbyrån

Tysk tv följer Hammarby – största tv-kanalen ZDF gör ett reportage inför sommarens VM-slutspel och har valt att följa Hammarby och klubbens supportrar.
– Det stämmer att de är här. Hammarby är en snackis ute i Europa vad gäller stämning och välbesökta matcher, säger Bajens kommunikationsansvarige Love Gustafsson till FotbollDirekt.se. 

Tyska statliga tv-kanalen ZDF är på besök i Sverige – ZDF har den största marknadsandelen i landet och sänder också sommarens VM-slutspel, där ju Tyskland och Sverige möts i gruppspelet.

Nu är ZDF i Sverige för att göra ett reportage inför VM. Tv-kanalen filmar för-inslag på Tysklands alla gruppmotståndare, och just nu gör man ett inslag som ska sändas inför Tyskland-Sverige.

Den tyska storkanalen vill täcka svensk fotboll och svensk supporterkultur, och kommer att närvara vid Hammarbys hemmamatch mot IFK Norrköping i kväll. Tidigare i veckan så har man följt Bajens fixstjärna Jiloan Hamad, som ju har en bakgrund i tysk fotboll (Hoffenheim).

– Det stämmer att de kommer till matchen i kväll. De gör ett reportage om Hammarby, med mycket fokus på supporterkulturen runt Hammarby, säger klubbens kommunikationsansvarige Love Gustafsson till FotbollDirekt.se.

– Jag har varit i kontakt med deras produktionsbolag i Sverige, de ville följa oss. Det känns jättekul att Hammarby kommer figurera i ZDF, som är ju är största kanalen i Tyskland. Det motsvarar ungefär SVT här hemma.

Vet du varför de valt att följa er?  

– Jag gissar att de har att göra med våra publiksiffror. Hammarby är en snackis ute i Europa vad gäller stämning och välbesökta matcher. Sedan att Jiloan spelat i Bundesliga tidigare kan säkert spela in också gissar jag.