• Publicerat 18 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK gästade Örebro under onsdagskvällen och de svartgula fick nöja sig med 1-1. FD:s krönikör Magnus Österberg svarar nedan på fem frågor om matchen. 

FEM SNABBA MED MAGNUS ÖSTERBERG EFTER ÖREBRO – AIK 1-1

Din bild av den första halvleken?

– Egentligen en halvlek med två ansikten. Före ÖSK:s ledningsmål var det en jämn tillställning utan något speciellt tempo. Efter målet drog det till rejält, åt båda hållen. ÖSK det bättre laget i den första halvleken.

Vad berodde det på?

– Först att Örebro gör en bra halvlek men kanske främst att Nahir Besaras fina form håller i sig. Han var inblandad i det allra mesta och hittade fina ytor att operera i. AIK hade lite svårt att hitta rätt relationer på planen i sin ”nya” 4-4-2 uppställning.

Andra halvleken då?

– AIK med bättre fart i starten, ivrigt påhejade av sina tillresta supportrar, kvitteringen gav ju även den extra kraft i benen. Sedan var det en jämn match där båda lagen ändå ”gick för det”.

Någon som utmärkte sig extra?

– Nja, jag vet inte om man kan hissa så många. Robin Jansson, AIK:s nyförvärv från division 1-laget Oddevold spelade från start och klarade sig bra även om det gick lite för snabbt för honom ibland, men det skiljer trots allt två divisioner.  Ett gott betyg både till spelaren och den gjorda scoutingen ändå.

Vilka svar gav den här matchen dig? 

– Hmm, först och främst att Örebro kanske är lite bättre än vad jag har trott. AIK gör det okej med ny organisation, några spelare borta och konstgräs som underlag. Det blev några saker för mycket på en gång för att det skulle kunna bli en strålande insats.