Foto: Bildbyrån

Polis har gjort en razzia hos Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg. Det uppger Östersundsposten i dag. Polisen har genomsökt Kindbergs arbetsrum hos Östersundshem, och beslagtagit en dator. Kindberg ska nu ha anhållits.
– Det är obehagligt, vi vet ju inte vad som hänt mer än att polisen kommit in och tagit hans dator, säger Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor till tidningen. 

Ekobrottsmyndigheten har i dag gjort en razzia hos Östersundshem, bostadsbolaget där Daniel Kindberg är vd – det skriver Östersundsposten under tisdagen.
Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor berättar att polisen genomsökt Kindbergs arbetsrum, och man beslagtog då ÖFK-ordförandens dator.

– Det var ett antal poliser som kom in och gick direkt till Daniel Kindbergs arbetsrum, säger Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor i ett pressmeddelande.

Daniel Kindberg fanns inte på plats under razzian men han ska ha kallats in till polisen – där han ska ha blivit anhållen, enligt Östersunds Posten. Samtidigt så uppger ÖP att en man från Västernorrland som ska ha företagskopplingar till Kindberg, har häktats misstänkt för grovt bedrägeri samt grovt bokföringsbrott.

– Han har genom sitt företag skickat osanna fakturor till ett entreprenadföretag och på det sättet lurat till sig pengar, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare Ekobrottsmyndigheten i Umeå, till Östersundsposten rörande mannen som häktats.

Det är i ännu oklart om de två händelserna, razzian och mannen som häktats, har koppling till varandra. Utöver mannen från Västernorrland så har ytterligare två personer har anhållits.

FD söker Daniel Kindberg.