Foto: Bildbyrån

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg uppges sitta anhållen efter en razzia av Ekobrottsmyndigheten. Nu bekräftar klubben att polisen besökt klubben också.
– Vad det än är så har det ingenting med fotbollsklubben att göra, säger klubbens kanslichef Lasse Landin till Expressen.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg ska i dag ha blivit anhållen av polis, rapporterar Östersunds Posten.

Det började med en razzia hos hans arbetsgivare, bostadsbolaget Östersundshem, där Kindbergs dator togs i beslag.

– Det är obehagligt, vi vet ju inte vad som hänt mer än att polisen kommit in och tagit hans dator, säger Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor till Östersunds Posten.

Tidningen rapporterade först att Kindberg, som är vd på Östersundshem, kallats in till polisen, men senare att han där även blivit anhållen. Detta kan ska ha kopplingar till hans företagskopplingar med en man från Västernorrland som nyligen häktats för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott.

– Det här har koppling till ett annat ärende där en person sitter häktad, som Ångermanlands tingsrätt har hand om. Han är häktad för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Det här är samma ärende. Han häktades i fredags, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare Ekobrottsmyndigheten i Umeå till Expressen.

Nu bekräftar även Östersunds FK att polisen gjort ett tillslag mot klubben.

– Ja, de (Ekobrottsmyndigheten) var här och jag pratade med dem. Det var ett snabbt samtal. De frågade om Daniel är anställd här, vilket han inte är, och om han har en dator här. Det har han aldrig haft. Vad det än är så har det ingenting med fotbollsklubben att göra, säger kanslichefen Lasse Landin till Expressen.

Presschefen Patrick Sjöö:

– Vi vet ingenting, mer än det som stått i tidningen. Vi vet inte om Daniel är hos polisen för att han är misstänkt för någonting eller om han är där för att höras om någon annan person, säger han.