Foto: Bildbyrån

Djurgårdsfansen svarade för ett spektakulärt bengal- och röktifo i derbyt mot AIK. Problemet var bara att allt tändes på för tidigt. Jonas Olsson och hans mannar mest av dimma vid den södra kortsidan. Ett rejält antiklimax.
– Oj, det där var ju snyggt, utbrister Olsson för FotbollDirekt när han får se bilder på tifot. 

Återigen var det en mäktig publikfest på Friends Arena när AIK och Djurgården drabbade samman. Över 30 000 åskådare hade tagit till sig till Solna för att bevittna derbyt på plats och publiken fick se Djurgårdens klack svara för ett maffigt bengal- och röktifo. Spelarna gick dock miste om det hela.

I inledningen av inmarschlåten ”Åh vi är AIK” tände Dif-klacken på och det brann läckert på södra kortsidan. Problemet var bara att spelarna aldrig fick se tifot. Inmarschen dröjde och hela låten hann spelas klart, vilket aldrig händer i vanliga fall. När de två lagen till sist äntrade banan möttes spelarna mest av dimma vid Djurgårdens sektion och även AIK-klackens tifo blev lite av ett antiklimax, detta då även den svartgula sidan var tidiga med sin pyroteknik.

När Djurgårdens Jonas Olsson får höra att spelarna missade tifot ser han först lite förvånad ut.

– Jag tyckte att det var bra stämning när vi kom in och det såg bra ut, men då var det ännu bättre innan alltså? Det var ju synd, konstaterar Olsson för FotbollDirekt.

När FD visar kaptenen bilder på Djurgårdens tifo utbrister han:

– Oj, det där var ju snyggt!

Det var inte så att ni fick höra i spelartunneln att det eldades ute på läktaren och att inmarschen därför skulle dröja?

– Nej, det var inget som jag uppfattade, men det får du nog fråga Jonas (Eriksson) och domarteamet om.

LÄS: HÄMNDEN MOT DJURGÅRDEN 

Det var långt ifrån bara tifot som blev ett antiklimax från Djurgården. Laget svarade för en tam insats mot ett klart bättre AIK och de svartgula vann rättvist med 2-0. På stopptid visades dessutom det upphaussade anfallsförvärvet Yura Movsisyan ut efter att ha skallat Daniel Sundgren. Jonas Olsson var långt ifrån situationen.

– Jag såg inte riktigt, men jag tycker att vi ska ha frispark först och frustrationen kom väl från det. Sedan blev det hett. Yura säger att han inte träffar och jag har ingen anledning att misstro honom.

LÄS: RYCKER PÅ AXLARNA ÅT DIF-STJÄRNANS UTSPEL 

Redan på onsdag väntar Malmö på Tele2 Arena och då kommer Yura Movsisyan inte att vara med. Risken finns att den 30-åriga armeniern stängs av i flera matcher.

– Han ville mer och var ambitiös. Kanske lite övertänd. Nu gick ju Kerim (Mrabti) sönder också och det präglade så klart matchen. Alla som har sett oss vet hur viktig han är, inte bara i offensiven utan även i defensiven. Pressen börjar med honom och han har gjort det jättebra, konstaterar Olsson.