Foto: Bildbyrån

På tilläggstid i derbyt mellan AIK och Djurgården visades gästernas Yura Movsisyan ut efter att ha skallat Daniel Sundgren. Den sistnämnde förstärkte och har kritiserats för det, men någon som tar 27-åringen i försvar är Erik Edman.
– Man ska hylla det som Sundgren gör, säger ex-stjärnan i podcasten Ljugarbänken

Det var vid ställningen 2-0 som Djurgårdens upphaussade anfallsförvärv Yura Movsisyan med kvarten kvar byttes in i gårdagens derby mot AIK.

30-åringen, som är på lån från Real Salt Lake där han är en av hela MLS bäst betalda spelare, hann inte uträtta särskilt mycket, men på tilläggstid small det.

Movsisyan ramlade utanför straffområdet, fick inte frispark varpå Daniel Sundgren skrek åt honom. Djurgårdsanfallaren svarade med att sätta pannan mot AIK-försvararen som ramlade bakåt och ner i marken. På reprisbilderna kunde man se hur Sundgren kraftigt förstärkte, något han själv erkände efteråt.

LÄS: FESTEN DJURGÅRDEN MISSADE 

Armeniern fick rött kort och missar nu MFF på onsdag, men Dif-anfallaren kan straffas ytterligare. Sundgren har kritiserats för att han föll så pass enkelt, men en som försvarar honom är forne landslagsmannen Erik Edman.

– Jag kan inte hetsa upp mig över det. Det är ”street smartness” liksom. Du går fram till gränsen och sedan backar du. Allt för att skapa fördelar för ditt eget lag. Man ska hylla det som Sundgren gör, tycker jag, säger Edman i Nordic Bets podcast Ljugarbänken och utvecklar:

– Om du tar Juventus med Chiellini och de här killarna. De är ju experter på att hela tiden ligga på gränsen och försöka skapa sig fördelar. Problematiken med att hålla på att reta upp andra är ju att du tappar fokus på din egen prestation och vad du själv ska göra, men så länge du klarar av att retas med dina motståndare och ändå ha fokus på dig själv så skulle jag säga ”Kör!”. Det är ju underbart att se på ett sätt, konstaterar Edman.