Foto: Bildbyrån

Två derbyn, lika många dagar i rad. Igår AIK-Djurgården – ikväll: Hammarby-BP. FotbollDirekts krönikör är övertygad om vilken startelva det blir – och tror inte att Erkan Zengin ännu får plats.

Hammarby, som innan den här säsongen inte hade varit uppe i serieledning på tio år, kan nu gå upp och förbi AIK igen.
Bajen som senast gjorde 2-1 på IFK Göteborg borta, mot ett BP som imponerade kanske än mer och skrällde mot Häcken. Vad som ikväll är mest värt återstår att se.

Hammarby hur som helst nu med intensiv matchning och tre matcher på sex dagar. Mycket där igenom tror FD:s krönikör Magnus Österberg att Erkan Zengin inte startar direkt, trots att han äntligen blivit spelklar.

I övrigt tror även Österberg att nyväckte Imad Khalili den här gången får stå tillbaka, liksom någon som Smarason.
FotbollDirekts expert tror på följande elva namn i ett 4-2-3-1 från Stefan Billborn denna afton – och han väljer alltså att vara osentimental inför att Zengin nu har chansen att starta för första gången på tio år för Bajen.

Målvakt:
Johan Wiland
Kommentar:
”Det är givet att Wiland står. Skönt för hela Bajen att han är skadefri”.

Försvar:
Sandberg – Paulsen – Fällman – Borges.
Kommentar:
”Han rör ju inte backlinjen så länge Fenger saknas. Det tror jag inte Billborn gör. Det har sett mycket spännande ut”.

Junior – Jeppe Andersen.
Kommentar:
”Jag vill tro att dessa blir balansspelare. Frågan är hur den förstnämnde håller med sin fingerskada. Tufft med ett brutet finger. Men dessa är just nu, som jag ser det, mest idealiska för Bajen”.

Svendsen – Tankovic – Hamad
Kommentar:
”Muamer som nummer 10. Han växer hela tiden och ska givet bara ha förtroende. En roll som passar honom bra. Lite osäker i övrigt. Men Svendsen och så förstås Hamad”.

Djurdjic
Kommentar:
”Han ska ha speltid. Hans sätt och spel och inställning tror jag kommer att bli en viktig attitydgrej för hela Hammarby. Djurdjic blir ensam anfallare.