Foto: Bildbyrån

Rasmus Bengtsson är redan borta och såväl Fouad Bachirou som Arnor Traustason är osäkra kort. Nu står det klart att ytterligare en MFF-spelare riskerar att missa onsdagens möte med Djurgården. Sydsvenskan rapporterar att högerbacken Eric Larsson är magsjuk.

Matcherna duggar tätt i allsvenskan. Malmö spelade 2-2 borta mot Sundsvall i fredags och på onsdag gästar de Djurgården på Tele2 Arena, ett Djurgården som kommer i stukat självförtroende efter derbyförlusten mot AIK i går.

För MFF är det heller inte problemfritt. Sedan tidigare står det klart att Rasmus Bengtsson missar matchen och såväl Fouad Bachirou som Arnor Traustason är osäkra kort. Nu rapporterar Sydsvenskan att även Eric Larsson riskerar att bomma fighten mot Djurgården, detta då han åkt på en magsjuka.

– Eric (Larsson) har magbekymmer. Det har gått runt en del i vår. Det är dagar att spela på än, vi får avvakta och se, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson till tidningen.

Sydsvenskan skriver att Larsson inte fanns med på dagens träning och att laget redan i morgon reser till Stockholm.

LÄS: DJURGÅRDSSTJÄRNAN SÅGAS EFTER HJÄRNSLÄPPET 

En som MFF dock ska hoppas kunna spela mot Djurgården är Arnor Traustason, som utgick skadad redan i halvtid mot Sundsvall.

– Han har en liten retning i fotleden, som egentligen kom redan i cupen. Hamnar han olyckligt, blir det en ny retning och sådant kan ta tid att bli av med. Vi försöker hålla igång funktionen i foten och ser till så att den är så stabil som möjligt, så att han vid få tillfällen hamnar i smärta och ny retning. Vi har ett litet jobb där att göra den närmaste tiden. Tanken är att han ska kunna spela matcher och vi hoppas han kan spela redan på onsdag. Vi får se lite hur foten reagerar, säger Robertsson till Sydsvenskan och kommenterar statusen på lårskadade Bachirou.

– Vi får se vad svaret visar. Han har en nedsatt funktion i baksidan, sen om det är en liten bristning eller en retning får vi se. Han hittar muskeln och alla senfästen är hela. Det är förstås mycket positivt, konstaterar Robertsson för tidningen.