• Publicerat 16 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby krossade Brommapojkarna i allsvenskans tredje omgång. 4-0 på Tele2 Arena efter två mål av Imad Khalili och ett vardera av Jiloan Hamad och Pa Dibba. Dessutom fick Erkan Zengin göra efterlängtad comeback. Bajen leder allsvenskan med sina maximala nio pinnar. 

Hammarby hade inför dagens match tagit maximala sex poäng efter två omgångar i allsvenskan. Sirius besegrades i premiären på Tele2 Arena med 3-1 efter hattrick av Jiloan Hamad och i tisdags klev samme Hamad fram i 90:e minuten borta mot IFK Göteborg och sköt 2-1 inför ett nästintill fullsatt Gamla Ullevi.

Hemvändande storstjärnan Erkan Zengin var inte spelklar i någon av dessa två matcher, men när Bajen i kväll tog emot Brommapojkarna på Tele2 Arena var forne landslagsmittfältaren redo för spel. Ändå valde Hammarbys tränare Stefan Billborn att inleda med Zengin på bänken.

I stället var tanken att Billborn skulle ställa upp med exakt samma lag som mot Blåvitt senast, men i sista stund tvingades Simon Sandberg kasta in handduken. In i stället med Mats Solheim.

Brommapojkarna kommer från en imponerande 2-0-seger hemma mot Häcken. Målen gjordes då av Bajram Ajeti och Petar Petrovic. I premiären föll nykomlingslaget med 2-1 borta mot Norrköping.

Pigg inledning av Hammarby inför dryga 20 000 åskådare på Tele2 Arena och redan i den sjätte minuten var det nära hemmaledning när Imad Khalili vek in från höger och testade skott med vänstern, men tätt utanför.

I den nionde minuten var det ytterst nära 1-0 Hammarby på nytt när Nikola Djurdjic spelade fram till Mats Solheim som fri med Petric från snäv vinkel lyfte in bollen mot det öppna målet. Tankovic störtade fram för att få en tå på bollen, men heroiskt försvarsarbete av gästerna och bara hörna som blev resultatlös.

Efter tio rätt trevande minuter fick Hammarby ett nytt fint läge att få bollen i nät bakom Petric. Djurdjic spelade in bollen mot mitten, BP-spelare täckte men inte bättre än att bollen studsade ut till Borges som fick skottläge. I stället för att avsluta valde brassen att osjälviskt passa Hamad som sköt i bra position, men en bit över. Hamad alltså redan fyra mål i årets allsvenska.

1-0 Bajen! Efter 25 minuters spel kom till sist ledningsmålet för Hammarby och det var mycket vackert. Neto Borges med ett perfekt slaget inlägg och Imad Khalili mötte med pannan. Nicken klockrent placerad intill bortre stolpen och vilt jubel på Tele2.

Oj oj oj, mycket nära 2-0 Bajen i den 34:e minuten när Jiloan Hamad träffade stolpen efter hörna. Mittfältsstjärnan återigen nära att rycka i skytteligatoppen.

Ytterst nära 2-0 i 44:e minuten när Khalili på nytt vek in från högerkanten och avlossade skott med vänstern, men precis som i upptakten av drabbningen utanför även denna gång.

Tungt skott Djurdjic i 45:e minuten, men fin räddning Petric ut till en resultatlös hörna.

2-0 Hammarby! Aj aj aj vilket klassmål av Imad Khalili. Perfekt djupledspassning av Jiloan Hamad, fenomenal nedtagning i farten av Khalili som sedan snärtade iväg ett läckert avslut intill första stolpen. Som sagt, ett klassmål! Khalili, som före i dag bara hade gjort ett allsvenskt mål för Bajen sedan han kom till klubben sommaren 2015, har nu gjort två kassar mot BP!

3-0 Hammarby! Jiloan Hamad är ju stekhet. Mål igen för allsvenskans skytteligaledare. Efter timmen spelad slog Björn Paulsen en långboll mot Nikola Djurdjic. Serben nådde inte bollen och det lurade BP-försvaret för bakom kom Hamad löpandes som en furie, rundade Petric och dundrade in bollen i mål. Hamads femte fullträff i årets allsvenska. Mittfältaren vill komma med i svenska VM-truppen och visst, Janne Andersson börjar kanske allt mer börja snegla på ”Jille” som en potentiell joker…

Dubbelbyte i 65:e minuten för Hammarby. Ut med Nikola Djurdjic och Jeppe Andersen, in med Pa Dibba och Kennedy Bakircioglü. Stort jubel från fansen när den sistnämnde äntrade banan.

Kort före detta hade Jacob Ortmark hoppat in för BP och ersatt Markus Gustafsson.

Därefter två nya BP-byten. Ut med Eric Omondi och Petar Petrovic, in med Jack Lahne och Christopher Brandeborn. Lahne född 2001!

Och till sist byttes han in, Erkan Zengin. I den 71:a minuten ersatte han Jiloan Hamad.

Bara minuten senare höll det på att bli en comeback som heter duga för Zengin då han var nära att göra mål direkt. Zengin vek in från vänster och sköt ett hårt skott som Petric tvingades till en ny fin räddning på.

4-0 Hammarby! I den 78:e minuten kom ytterligare en balja för Bajen. Muamer Tankovic spelade fram Pa Dibba i djupled och trots att Petric räddade studsade bollen tillbaka på Dibba och in i mål.

20 630 åskådare på plats på Tele2 Arena i kväll.

Räddning på mållinjen av Björn Paulsen i den 84:e minuten efter BP-hörna. Gästernas farligaste chans denna måndagsafton.

Tungt skott på halvvolley utanför straffområdet från BP:s vänsterback Jeahze, men vass räddning av Johan Wiland som hann ner vid stolproten.

Hammarby vann med 4-0 och leder allsvenskan med sina maximala nio poäng.

Hammarby: Wiland – Solheim, Paulsen, Fällman, Borges – Khalili, Andersen, Junior, Tankovic, Hamad – Djurdjic

Brommapojkarna: Petric – Björkén, Rauschenberg, Öhman Silwerfeldt, Jeahze – Sandberg Magnusson, Gustafsson, Söderström – Omondi, Ajeti, Petrovic