• Publicerat 16 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby var klasser bättre än Brommapojkarna på Tele2 Arena under måndagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 4-0 och därmed har Bajen maximala nio poäng efter tre matcher. FD:s utsände Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HAMMARBY – BROMMAPOJKARNA 4-0

Oj, vad hände här?

– Total överkörning. Det var verkligen pojkar mot män på Tele2 Arena i afton. Hammarby dominanta från början till slut och siffrorna kunde faktiskt ha varit ännu större än 4-0. Brommapojkarna var inte alls bra, men det ska inte ta ifrån Bajens insats. Hammarby anno 2018 är något helt nytt.

Nya spännande Bajen alltså?

– Ja men så är det. Det är en helt annan fart och frenesi i anfallsspelet nu jämfört med när Nanne Bergstrand och Jakob Michelsen rattade laget. Hammarby känns oförutsägbara i anfallsspelet och trion Imad Khalili, Muamer Tankovic och Jiloan Hamad ser verkligen ut att ha kul ute på planen. Samma spelglädje var inte lika lätt att finna hos denna bollskickliga tridente i fjol. Och så dessutom Erkan Zengin som ett sparkapital på bänken. Oj oj oj!

Zengin byttes in i 71:a minuten. Hur var inhoppet?

– Tja, för det första var det ett öronbedövande jubel när Bajens nummer 26 äntrade banan. Efter en minut var Zengin nära att hamna i målprotokollet när han vek in från vänster och avlossade ett tungt skott, men den faktiskt storspelande Petric stod i vägen (trots 4-0 var Petric BP:s bästa spelare i afton). Zengin kom dock in vid ställningen 3-0 och matchen var då redan död. Den comebackande storstjärnan var fin med bollen och lekte som resten av laget mest runt mot slutet. Större och svårare test att vänta på torsdag då Norrköping väntar på Tele2.

Precis, lite av en seriefinal med Bajen som har nio poäng och Norrköping med sju. Vad tror du om den fighten?

– Kommer bli en riktigt rafflande tillställning med två lag som vill anfalla. Norrköping ofta bra borta mot Bajen och de kan gå in lite som underdog mot ett boostat Bajen inför storpubliken på Tele2. Det lär snarare bli full fart framåt än håll tätt bakåt som gäller på torsdag. Norrköping har ju likt Bajen en slagkraftig offensiv med spelare som Simon Thern, Alexander Jakobsen, David Moberg Karlsson, Jordan Larsson och Kalle Holmberg.

Imad Khalili gjorde två mål. Vilken islossning! 

– Minst sagt. 2013 års allsvenska skytteligavinnare har haft det motigt sedan ankomsten till Bajen sommaren 2015. Noll seriemål 2015 och 2017, ynka en allsvensk fullträff 2016. Nu helt plötsligt två klassmål. Först en perfekt nick intill bortre stolpen och så sedan en magisk nedtagning och skott i steget. Khalili ser ut att ha rest sig på nio och är redo för revansch!