Foto: Bildbyrån

Djurgårdens nyförvärv Yura Movsisyan, 30, fick inte vara många minuter på planen i sin debut innan han visades ut för en skallning på Daniel Sundgren. Efter matchen var han både besviken på AIK:aren och sig själv.
– Det är inte tillåtet att filma, det är inte tillåtet. Det är sorgligt för fotbollen. Han skrattade när jag gick därifrån, säger han till Sportbladet.

I den 76:e minuten fick den välmeriterade anfallaren Yura Movsisyan sin första spelminuter i Djurgården. Vid ställningen 2-0 till AIK hann han röra om i grytan och serverade bland annat Tino Kadewere till ett fint reduceringsläge, som brändes.

Men efterspelet handlade naturligtvis om det röda kortet som Jonas Eriksson delade ut. Movsisyan rök ihop med AIK:s Daniel Sundgren varpå Dif-anfallare blev närgången i vad som bedömdes som en skallning av domaren.

– Han ska inte dit med huvudet, men han (Sundgren) förstärker också. Det tycker jag är lika dåligt. Han ska inte gå in i den situationen. Det är inget som förlåter, säger Özcan Melkemichel till C More.

Movsisyan var upprörd efter matchen.

– Känslor, det är mycket känslor. Jag är besviken. Jag är besviken över förlusten, besviken efter att ha förlorat en sån här match. Det är inte tillåtet att filma, det är inte tillåtet. Det är sorgligt för fotboll. Jag rörde honom inte, säger Movsisyan till Sportbladet.

– Han skrattade när jag gick därifrån. Jag är ledsen för att jag svek mitt lag, det skulle inte ha hänt. Jag har tillräckligt mycket erfarenhet för att något sådant inte ska ske, och det kommer inte ske igen, säger Movsisyan.

Armeniern tycker att han borde fått en frispark i förstaläget, och då hade situationen aldrig inträffat.

– Jag måste se det igen, men det är inget rött kort. För att ramla i det läget måste du få en träff, men jag träffade aldrig honom. Jag fick en smäll innan dess. Jag vet inte, jag måste se det igen.