• Publicerat 15 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKAFANS.

I eftermiddag vill AIK ta revansch för debaclet i Svenska cupen. AIK:s redaktion på SvenskaFans.com har plockat ut en trolig startelva och ger sin syn på hur Rikard Norling bör resonera.
”En spelare som, för att uttrycka det milt, haft det lite kämpigare är Rasmus Lindkvist”.

Djurgården tog sin första derbyseger sedan 2011 när man slog ut AIK ur Svenska cupen för en månad sedan.

Sedan dess har AIK och dess supportrar laddat för revansch.

”Den tydligaste skillnaden nu jämfört med då är att stabiliteten i försvaret tycks ha hittat tillbaka. En hållen nolla mot Dalkurd – ett Dalkurd som i omgång 2 dessutom visade att de är kapabla att producera framåt genom att slå Östersund med 3-0 – och ett snöpligt straffmål emot oss nere i Malmö vittnar om att saker börja falla på plats”, skriver AIK-redaktionens Oskar Nilsson på SvenskaFans.com och berömmer Alexander Milosevic lite extra.

”En utav de starkast bidragande orsakerna till detta hittar vi i Alexander Milosevic. Alex var briljant nere i Malmö och hans pondus och ledaregenskaper sprider ett lugn där bak som även gjort att Pertan spelat upp sig rejält efter en ovanligt skakig inledning på säsongen.”

Nilsson skriver att det börjar se allt bättre ut i offensiven där Goitom, Bahoui och Elyounoussi visar gryende form. Däremot är han kritisk till Rasmus Lindkvist insatser den här våren. Wingbacken var ett stort utropstecken i höstas men har inte nått upp till samma standard hittills i år.

”En spelare som, för att uttrycka det milt, haft det lite kämpigare är Rasmus Lindkvist. Fjolårsformen har än så länge lyst med sin frånvaro och frågan är om inte Rikard Norling överväger att testa ett annat alternativ ute till vänster. Det som talar för att Rasmus ändå startar imorgon är att han saknar naturlig konkurrens på sin position, även om ett alternativ skulle kunna vara att spela Daniel Sundgren till vänster och ge Haukur Hauksson nytt förtroende till höger i trebackslinjen.”

Nilsson tror att Norling väljer att formera laget på följande sätt:

Trolig startelva: Linnér – Sundgren, Karlsson, Milosevic – Lundström, Olsson, Adu, Bahoui, Lindkvist – Goitom, Elyounoussi.