Foto: Bildbyrån

Noll poäng på två omgångar. Trots Europa League-succén har Östersund haft svårt att omvandla den till en positiv start på Allsvenskan. Lagkaptenen Brwa Nouri om vad laget måste förbättra och kommenterar motståndarfansens skadeglädje.
– Det är klart man tar del av det. Folk tycker att vi har blivit gullade med, säger han till Expressen.

Torsk mot Djurgården och torsk mot Dalkurd.

Östersund har varken tagit poäng eller gjort ett enda mål framåt i årets seriespel. Mot IFK Göteborg i kväll vill lagkaptenen Brwa Nouri se en höjning från lagets sida.

– Vi behöver veta att vi inte bara kan ställa ut skorna för att vi har gjort de bra det senaste året, vi behöver veta att vi vann de matcherna vi vann och kom så långt vi gjorde på grund av att vi hade respekt för matcherna och turneringarna vi ställde upp i, säger Nouri till Expressen.

Nouri säger också att han känner av skillnader i Fotbollssverige när det går bra respektive dåligt för just Östersund.

– Det är klart man tar del av det. Folk tycker att vi har blivit gullade med, och nu är folk jätteglada och tycker det är jätteroligt att det har gått knackigt för oss och menar att det är den här nivån vi egentligen håller. Vi har gjort väldigt många bra saker i många år och vissa kan fortfarande inte erkänna eller acceptera det. Men vad folk tycker om oss styr inte våra prestationer.

17:30 sparkas matchen mot IFK Göteborg igång på Jämtkraft arena. Ett motstånd som bygger nytt och som kommer från en tung förlust mot Hammarby (1-2). Nouri hymlar inte med betydelsen av tre poäng.

– Jag skulle inte säga att det blir avgörande, men vi behöver tre poäng. Vi behöver framför allt hitta tillbaka till den rätta attityden. Är den där och vi ändå skulle förlora skulle jag inte känna någon större oro, för då är vi i alla fall på rätt väg. Om vi däremot inte har attityden på plats måste vi jobba ännu hårdare.