Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet Marcus Danielsson har stått för en rejäl succé för Djurgården i början på säsongen. Men när derbyelvorna släpptes så hamnar han på bänken till förmån för Jonas Olsson – som är tillbaka från skada. 

Mittbacken Marcus Danielsson gjorde mål i debuten, matchens enda, borta mot Östersund. Han gjorde även det enda målet för Djurgården i 1-1-matchen mot Trelleborg nu senast.

Men när Özcan Melkemichel och Djurgården offentliggjorde startelvan mot AIK i dag så är det Jonas Olsson som spelar bredvid Jacob Une Larsson i mittförsvaret.

– För mig är det ingen fara. Jag har tränat på bra nu i förra veckan och hela denna vecka. Det känns jättebra, säger Olsson till Expressen i en intervju inför matchen.

Dessutom har nyförvärvet Yura Movisyan möjlighet att debutera. Armeniern börjar på bänken till förmån för Mrabti och Kadewere som startar i anfallet. Movisyan var länge osäker inför matchen på grund en fotskada.

–  Det var rejält svullen, det är inget snack om det. Det såg inte bra ut, sa Bosse Andersson till FotbollDirekt i går.

– Men han tränade i går och han har tränat i dag. Klart är att han är mycket bättre.

Djurgården: Isaksson – Beijmo, Une Larsson, Olsson, Augustinsson – Radetinac, Ulvestad, Karlström, Kozica – Mrabti, Kadewere

Bänken: Vaiho, Danielsson, Gunnarsson, Walker, Ring, Movsisyan, Badji