Två drömträffar från distans var det som behövdes för Östersund att spräcka sin mål- och poängnolla. Curtis Edwards och Saman Ghoddos blev matchvinnare (2-1).
– Motståndarna gör det svårt för oss i år, det har blivit en känsla av att alla vill slå laget som slog Arsenal, säger Ghoddos till C More.  

Startelvorna mellan Östersunds FK och IFK Göteborg:

Östersund: Andersson – Sonko Sundberg, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren – Edwards, Bergqvist, Nouri, Sema – Hopcutt, Ghoddos.

Bänken: Keita, Suljevic, Gero, Fritzon, Mukabi, Kpozo, Islamovic

Blåvitt: Dahlberg – Starfelt, Calisir, Eriksson – Salomonsson, Affane, Diskerud, Wernersson – Omarsson, Hysén, Olsson.

Bänken: Dahlin, Nordström, Sakor, Ingebrigtsen, Engvall, Kharaishvili, Boo Wiklander

Första halvleken slutar 0-0 där Östersund och framförallt Ken Sema har varit ett stort hot, men där Östersund ändå haft svårt att skapa hundraprocentiga lägen.

Tobias Hysén hade IFK Göteborgs bästa möjlighet efter en snygg nedbröstning av Omarsson, men målvakten Andreas Andersson gjorde en vass räddning från nära håll.

– Jag försöker dra den så fort jag kan, oftast blir det inget bra när man tänker för mycket, stödjebenet (högerfoten) gör man inte så mycket mål med. Men den ska sitta givetvis, säger Tobias Hysén till C More.

Sebastian Olsson tvingades utgå redan efter 28 minuters spel. Enligt C More ska han ha fått kramp i båda vaderna.

58′ Östersund spräcker årets målnolla och tar ledningen! Det är Curtis Edwards som drar till med en fantastisk pärla rakt upp i Dahlbergs vänstra kryss. 1-0 ÖFK!

64′ Mååål igen för ÖFK! Och ännu ett drömskott utanför straffområdet! Det är Saman Ghoddos som skjuter ett vobblande, skruvande skott från dålig vinkel. Dahlberg blir lurad och bollen i det bortre hörnet. Nu lossnar det rejält för ÖFK som inför matchen inte gjort ett enda mål.

72′ Stort misstag av Östersund målvakt Andreas Andersson som slår en boll rakt i gapet på Göteborgsspelare. Det leder till en snabb omställning där Mix Diskerud sätter in bollen i öppet läge. Slarvigt och nu har Blåvitt en chans till poäng plötsligt.

SLUT: Östersund – IFK Göteborg 2-1: Östersund håller undan och får ta sin första trepoängare för säsongen. Det skulle krävas två långskott av Edwards och Ghoddos för att få igång målskyttet. Blåvitt bjöds in i matchen efter en målvaktstavla/felpassning av Andreas Andersson som Elias Mar Omarsson tog vara på. Men närmare än så kom inte Blåvitt.

– Jag har faktiskt solen i ögonen så jag ser inte så bra om bollen går in. De (lagkamraterna) springer mot mig så då vet jag att den gått in, säger Saman Ghoddos till C More.

– Det blir extra press på oss nu när alla vill slå oss extra mycket. Det gäller att fortsätta tro på vår idé och ha struktur i vårt spel.