• Publicerat 15 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

En månad efter Djurgårdens derbytriumf i cupen mot AIK fick de svartgula revansch under söndagen i allsvenskans tredje omgång. AIK var överlägset Djurgården och vann med 2-0 på Friends Arena. Gästernas nya stjärnanfallare Yura Movsisyan fick syna det röda kortet efter att ha skallat Daniel Sundgren.  

För första gången sedan 2011 besegrade Djurgården AIK i ett derby när de för en månad sedan slog värsta rivalen med 2-0 i Svenska cup-semifinalen.

Nu drabbade de samman på Friends Arena på nytt, denna gång i allsvenskans tredje omgång.

Det var ett AIK som kom i gott slag efter 2-0 i premiären hemma mot Dalkurd och 1-1 borta mot Malmö. Rikard Norling, som inför MFF-matchen slängde in stjärnduon Nabil Bahoui och Tarik Elyounoussi, valde nu exakt samma elva som mot svenska mästarna senast.

Djurgården, som visat sig urstarka under 2018 med idel segrar i cupen och inte ett enda insläppt mål, inledde allsvenskan med en imponerande 1-0-seger borta mot Östersund, men togs ner på jorden för en vecka sedan när Trelleborg lyckades få med sig 1-1 på Tele2 Arena.

Nu mot AIK gjorde tränaren Özcan Melkemichel en ändring i elvan jämfört med Trelleborgsmatchen. In med kapten Jonas Olsson som missade de två första allsvenska matcherna och ut med Marcus Danielson, detta trots att han gjort lagets bägge mål i de två inledande allsvenska omgångarna.

Antiklimax på Friends när båda klackarna hann bränna av pyrotekniken innan spelarna hann in på banan. Inmarschen skedde först efter inmarschslåtens slut och därmed kom spelarna bara in till lite dimmig rök…

Hett direkt när Milosevic i fjärde minuten åkte i backen i offensivt straffområde och såväl hemmaklacken som Milosevic skrek på straff, men ingen åtgärd från domare Jonas Eriksson.

I stället hörna och den blev farlig. Kristoffer Olsson vispade in den perfekt och Milosevic kom flygandes med pannan, men tätt över. Milosevic het i inledningen av detta derby.

Aj aj aj Djurgården. I den 14:e minuten tvingades anfallsstjärnan Kerim Mrabti kliva av, detta då han ådrog sig en skada baksida lår. In i stället med Aliou Badji. Tungt för gästerna förstås att mista sitt största hot framåt.

Minuten senare blev mardrömmen än större för Djurgården. AIK-vrål på Friends när Rasmus Lindkvist placerade in 1-0 med högern, detta efter ett mönsteranfall. Lundström passade fram Elyounoussi som klackade vidare till Goitom. Anfallaren spelade ut till Lindkvist som sköt direkt, detta alltså med fel fot och Isaksson nådde inte bollen. 1-0 AIK!

Heta känslor i 38:e minuten när Goitom sparkade en boll i ansiktet på Beijmo vid sidlinjen. Karlström konfronterade Goitom och bråk uppstod mellan flera spelare. Adu och Milosevic hamnade dessutom i en het ordväxling.

Oj oj oj, otroligt nära 2-0 AIK på stopptid i första halvlek när Bahoui volleysköt och Goitom förlängde med klacken från nära håll, men bollen tätt utanför Isakssons vänstra stolpe.

2-0 skulle i stället komma direkt efter paus. Minuten hade inte ens hunnits spela förrän Tarik Elyounoussi tystade Dif-klacken. Samme Elyounoussi drev upp bollen, spelade ut till Goitom som i sin tur passade tillbaka in till norrmannen och väl ensam med Isaksson gjorde stjärnförvärvet inget misstag. Oj vilken kalldusch för Djurgården!

Första bytet i 71:a minuten och det var Djurgården som gjorde det. Ut med en helt iskall Dzenis Kozica och in med Jonathan Ring.

Minuten senare även byte i AIK. Ut med Nabil Bahoui och in med Anton Salétros som sköt 2-0-målet mot Dalkurd i premiären. Bahoui mycket bra i dag, precis som mot MFF i måndags.

I den 76:e minuten kom han till sist in, Djurgårdens nya anfallsstjärna Yura Movsisyan som därmed gör sitt första framträdande i den blårandiga dressen. Ut med Haris Radetinac.

30 552 åskådare på plats på Friends Arena i dag.

Oj oj oj vad nära 3-0 AIK i 84:e minuten. Efter en högerhörna studsade bollen ut till Rasmus Lindkvist som nöp till på volley med högern, fel fot men det spelade ju ingen roll vid 1-0-målet och så inte nu heller för vänstervingen fick på en jätteträff och bollen i insidan av stolpen!

Därefter byte i AIK. Ut med Goitom och in med Denni Avdic.

Jätteläge för Djurgården i 89:e minuten. Movsisyan ut till en fristående Tino Kadewere som fri med Linnér sköt skyhögt över. Svagt!

Vad är det som händer?! I den 90:e minuten visas ut Yura Movsisyan ut för Djurgården efter att armeniern skallat Daniel Sundgren. Solklart rött kort och vilken fiaskodebut för nya anfallaren!

AIK vann med 2-0 och helt rättvist. Hemmalaget var överlägset Djurgården i dag.

AIK: Linnér – Sundgren, Karlsson, Milosevic – Lundström, Olsson, Adu, Bahoui, Lindkvist – Elyounoussi, Goitom

Bänken: Janosevic, Hauksson, Avdic, Jönsson Saletros, Yasin, Stefanelli, Jansson

Djurgården: Isaksson – Beijmo, Une Larsson, Olsson, Augustinsson – Radetinac, Ulvestad, Karlström, Kozica – Mrabti, Kadewere

Bänken: Vaiho, Danielson, Gunnarsson, Walker, Ring, Movsisyan, Badji