• Publicerat 15 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK tog revansch efter cupförlusten för en månad sedan genom att besegra Djurgården med 2-0 på Friends Arena i allsvenskans tredje omgång. FD:s utsände Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AIK – DJURGÅRDEN 2-0

2-0 AIK. Rättvist?

– Verkligen. AIK var överlägset Djurgården i dag och det kändes snarare som att det var närmare 3-0 än 2-1. Rasmus Lindkvist träffade bland annat insidan av stolpen i slutet av matchen. Det har var AIK:s fight från början till slut. Djurgården helt iskalla.

Någon som verkade het var Djurgårdens nya stjärnanfallare Yura Movsisyan… Vad hände?

– Tja, vad ska man säga. Vilken fiaskodebut. Den nya upphaussade armeniern byttes in med kvarten kvar. Förutom att spela fram Tino Kadewere till ett friläge som zimbabwiern missade hann 30-åringen inte uträtta något förrän han på stopptid åkte i backen utanför straffområdet. Jonas Eriksson valde att inte blåsa frispark och Daniel Sundgren måste ha sagt något, för helt plötsligt skallade Movsisyan AIK-försvaren. Solklart rött kort! Lär bli flera matchers avstängning för nya Dif-anfallaren som gjorde sin debut i dag…

AIK överlägset alltså. Vilka imponerade? 

– Tarik Elyounoussi och Henok Goitom var bäst i AIK. Duon låg bakom båda målen och var mycket bra även i spelet. Nabil Bahoui återigen fin på mitten och Rasmus Lindkvist svarade både för ett mål och en stolpträff – båda dessa skott med högern, det vill säga fel fot. Enoch Kofi Adu också mycket bra i dag.

Djurgården då, vad hände där?

– Tja, som sagt helt under isen i dag och det var flera spelare som inte alls levererade. Tungt för laget att Kerim Mrabti tvingades lämna banan redan i 14:e minuten efter att ha skadat baksida lår och med Aliou Badji och Tino Kadewere på topp kändes det ganska vilset. Dzenis Kozica på nytt väldigt osynlig och nu måste väl ändå Jonathan Ring få chansen från start mot Malmö på onsdag… Jonas Olsson, som missade de två första allsvenska omgångarna, gjorde långt ifrån sin bästa insats i dag. Nja, Djurgården, det här var ingen höjdare.

Tifona?

– PRAKTFIASKO! Inte för att det var dålig kvalitet, tvärtom, bränningarna var riktigt läckra. Problemet var bara att Djurgårdens klack drog igång pyrofesten alldeles för tidigt och AIK-fansen hakade sedan på med sin pryo. Oskönt nog väntades AIK:s inmarschlåt ut innan spelarna äntrade banan, vilket aldrig händer annars. Otroligt trist då dessa tifon är till för att tända spelarna. Nu var Djurgårdens sektion mest en stor dimmig massa när spelarna till sist kom ut på planen och även AIK-sidan blev lite av ett antiklimax. Klantigt att bränna för tidigt, men även tråkigt att inmarschen dröjde…