Foto: Bildbyrån

Hammarbys nyckelspelare Junior ådrog sig en fraktur i handen mot IFK Göteborg. Men fansen kan pusta ut – någon fara för matchen mot BP ska det inte vara. Ett nytt specialskydd är klart.
– Vi räknar inte med att det ska stoppa mig från spel, säger han till FotbollDirekt.se. 

Det var efter en närkamp på Gamla Ullevi som Junior fick kliva av för omplåstring. Senare skulle det visa sig vara en fraktur på ett ben i handen, men den viktige mittfältaren kunde trots detta fullfölja matchen.

På torsdagen publicerade Hammarby en text på sin hemsida där rehabansvarige Mikael Klotz berättade att Junior kommer att prova ut ett handskydd.

– Röntgenundersökningen visar att Junior fått en fraktur på ett ben i handen. Han kommer att prova ut en ortos för handen, och i nuläget bedömer vi att skyddet den ger gör att Junior kommer att kunna träna för fullt och därmed vara tillgänglig för matcher, sa han.

Junior själv är heller inte orolig för att frakturen ska vara ett hinder för honom framöver.

– Det är inga problem. Det gjorde bara lite ont, men jag kunde fullfölja matchen, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Jag kände att något var konstigt men det gjorde inte jätteont direkt. Jag hoppades inte att det skulle vara något allvarligt, men kunde bara vänta in resultatet från röntgen. När det kom fick jag beskedet att jag ska kunna spela. Vi ska fixa ett extra skydd som gör det lättare.

Vad säger du om starten på säsongen med full pott på två matcher?

– Det känns såklart jättebra att vi vunnit de två första matcherna. På något sätt är vi nöjda samtidigt som vi har mycket kvar att ge, vi har inte uppnått vår fulla potential och ska fortsätta jobba hårt med vårt spel. Ett offensivt spel med mycket bollinnehav där vi ska dominera matcherna.

Det finns ingen risk för hybris nu?

– Haha, absolut inte. Jättekul att det går bra för du får man lite arbetsro, samtidigt är det nu vi ska spinna vidare och fortsätta utvecklas ännu mer.

Erkan är spelklar till matchen på måndag. Vad betyder det och vad har du sett av honom på träningarna? 

– En jättebra förstärkning för oss naturligtvis. Alla vet att det är en bra spelare och konkurrensen gör oss bättre. Det är en spelare med bra teknik och som är stark en mot en. Han blir bara bättre och bättre och nu när han kan spela för oss kommer motivationen bara att öka.

Din gamla klubb BP på måndag. Hur går tankarna inför att möta din förra klubb? 

– Jag tror det blir en rolig match för publiken! Två spelskickliga lag som vill spela offensivt, pressa högt och hålla bollen på gräset. Jag såg deras seger mot Häcken och där visade BP att de har ett bra lag. Även om det är många nya ansikten där så har jag följt laget sen jag lämnade klubben. Det blir en rolig match på alla sätt.

Är du nöjd med din insats så här långt på säsongen?

– Det är okej men det ska bli ännu bättre. Jag precis som hela laget jobbar på varje dag och vill framåt. Vi är inte nöjda och vill fortsätta utveckla vår offensiva fotboll. Det är det som är det nya Hammarby, säger han till FotbollDirekt.se.