Foto: Bildbyrån

I veckan kunde Hammarby ropa ”äntligen!”. Erkan Zengin är efter många om och men spelklar inför matchen mot Brommapojkarna på måndag. För FD berättar han om frustrationen, lägger locket på om ryktena, ser Bajen fortsatt i topp och tokhyllar Kennedy. 
– Om jag var Kennedy så skulle jag aldrig sluta. Jag tror han håller ett år till om han vill det själv, säger han till FotbollDirekt.se. 

Erkan Zengin pustar ut.

Efter flera veckor av ovisshet så har Fifa äntligen gått in och gett honom klartecken att tävlingsdebutera i Bajen mot BP på måndag.

– Jag är glad att jag är spelklar. Vi fick alla papper från Fifa och efter månader får jag vara med igen. Det är skönt, sen är det bra väder och på måndag kommer mycket fans. Det kommer bli fantastiskt, säger han till FotbollDirekt.se.

Hur har du upplevt hela situationen med din förra klubb?

– Det var irriterande, frustrerande men man har tålamod. Jag har varit med om såna här saker förut och vet hur det funkar, att det kunde ta tid.

Zengin känner att han är redo för att starta på måndag, men om det blir så är upp till tränarstaben.

– Jag är redo, så får vi se. Det är härligt att vara med igen. Fansen kommer fylla arenan och BP är en viktig match för oss efter två raka segrar. Vi ska upp i topp och vinna alla matcher, vi underskattar inga lag.

– Jämfört med när jag var här sist så finns det bättre spelare i dag. Smartare spelare och organisationen har blivit bättre.

Du har varit på plats ett par veckor, vilka spelare imponeras du av i laget? 

– Pa (Dibba) imponerar på mig. Tankovic, Fällman och Neto Borges också. Sen måste jag säga Kennedy.. Jag tycker han gör det riktigt bra och jag är faktiskt jätteöverraskad, jag trodde inte han skulle hålla så hög klass fortfarande.

Ja, han har ju räknats bort i ett par år nu men visar fortfarande klass menar du?

– Exakt. Om jag var honom så skulle jag aldrig sluta. Han har en sån kropp som klarar av att spela länge, han springer mellan spelarna på träningarna fortfarande. Han bidrar hela tiden och är fokuserad. Jag tror han kan hålla ett år till bara om han vill och jag skulle inte vilja att han slutar med fotbollen. Han bidrar med så mycket för Hammarby fortfarande.

Du tror fortfarande att ni har ett lag för topp 3?

– Ja, absolut. Jag har inte sett så mycket av de andra lagen men det jag sett av oss är att vi kan räcka hela vägen upp i toppen.

Det har ryktats i turkisk media att du är klar för Antalyaspor i sommar?

– Jag vill inte prata om det där. Nu vill jag bara fokusera på Hammarby efter att jag äntligen blev spelklar.