Foto: Bildbyrån

Nye Dif-stjärnan Yura Movsisyan har sett ut att missa derbyt. Nu är han friskförklarad – men missar ändå AIK. Fotens svullnad har dämpats men Dif tar inga risker med den armeniske MLS-stjärnan.
– Han har tränat igen och foten börjar se bra ut. Men vi väljer med en intensiv period framför oss att spara honom, berättar Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

Senare under lördagen meddelade Djurgården att det skett en kommunikationsmiss och att Yura trots allt är med i truppen. 

Djurgården slog ut AIK ur Svenska cupen och nu är det dags mellan ärkerivalerna igen och det redan i den tredje omgången.
Och frågan har varit om vi får se Djurgårdens omtalade sistaminuten-värvning Yura Movsisyan i söndagens stormöte i Solna?
Movsisyan som ju vrickade till foten på en träning tidigare i veckan. Men efter att ha tränat under gårdagen och varit klart på bättringsväg så väljer nu Dif att inte ta några risker.
Yura tas inte ut i truppen mot AIK – inte med det täta matchschema som gäller.

Klart är emellertid att Djurgården kommer till derbyt utan skaderepor i lacken. Alla finns i övrigt med.

– Vi har bästa möjliga förutsättningar inför derbyt. Så det är inget att klaga på, säger sportchef Bosse Andersson på lördageftermiddagen till FD.
– Som sagt vi har alla tillgängliga för spel och många alternativ. Vi ser fram emot matchen. Vi vann för en månad sen och har de erfarenheterna med oss.

Till det ska läggas att den tidigare så många år grundmurade kvarnstenen= derbyspöket, ser borta ut. Jo, det låter som lättnad i från Andersson inför årets första derby, Inte minst på det viset.
– Vi vann mot AIK och det är klart att det på många sätt är skönt att lägga det (spöket) bakom oss och gå vidare. Vi slog AIK och tog oss till en cupfinal så det var en fantastisk match.

Hur är statusen på Yura efter fotskadan. Intresset kring honom är ju uppenbart stort?

– Det var rejält svullen, det är inget snack om det. Det såg inte bra ut, säger han och fortsätter:
– Men han tränade i går och han har tränat i dag. Klart är att han är mycket bättre. Han ser allt bättre ut och är omtyckt i gruppen. Det är uppenbart att alla uppskattar hans person men nu kommer vi att avvakta med honom, det är så många matcher och intensiv period som väntar.

Senare under lördagen meddelade Djurgården att det skett en kommunikationsmiss och att Yura trots allt är med i truppen.