• Publicerat 14 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Två omgångar spelade i allsvenskan, och följaktligen hemmapremiärer för flera lag. IFK Göteborg åkte på en tung förlust mot Hammarby, men Blåvitts insats på läktaren inför matchen var toppallsvensk klass. Här är omgångens tifo!

FotbollDirekt utser omgångens tifo – ett tifo vi utser till bästa för varje omgång. Efter säsongen koras en vinnare, den klubb vars supportrar haft genomgående högst nivå. Passerar en omgång utan minnesvärda tifon så koras ingen vinnare för den omgången

Djurgården i hemmapremiär mot Trelleborg på Tele2 Arena i söndags, och tifo från Blåränderna. Snyggt banderollbudskap: ”Traditionen sitter i våra blå ränder – framtiden ligger i era händer”. Men att man inte fyllde övre etaget på kortsidan drar ner betyget.

IFK Göteborg hade också hemmapremiär. Det blev förlust 1-2 mot Hammarby efter Bajen-avgörande på övertid. Snöplig förlust, men det som hände inför matchen var desto mer glädjande.
Vi pratar förstås om det jättefina tifot. Blåvitts tränare Poya Asbaghi var lyrisk i C More-intervju före matchen:

– Det är bara att filma, filma där. Galet tifo, man ska fokusera på matchen, men det är lätt att dras med som tränare innan, då det är så jävla härlig inramning, sade Asbaghi.

Vi är också lyriska, Poya. Det här var jättesnyggt – att hylla gamla klubbhjältar kan man aldrig göra för mycket, och på ett så pass stilrent sätt. Blåvit mosaik, snygga spelarbilder på Blåvittikoner; Bebben Johansson, Fölet Berndtsson, Ruben Svensson, Håkan Mild Magnus Erlingmark… Blåvitts historia från 1950-talet och ända in på 2000-talet, och rakt budskap: ”Den Blåvita historien förpliktigar”.

Vi utser IFK Göteborgs tifo till det bästa i omgång 2!

ANNONS

Efter två omgångar har AIK en seger (omgång 1) och IFK Göteborg en (omgång 2).