Foto: Bildbyrån

Erkan Zengin spelklar för Hammarby. Efter många turer och låst läge med hans tidigare turkiska klubb Eskisehirspor så har stjärnan nu fått klartecken till spel i måndagens derby mot BP. Det kan FotbollDirekt nu avslöja.

Det tog tid för att Hammarby att få Erkan Zengin spelklar efter det dribbel i samband med övergången som uppstod med den turkiska klubbens president.

In i det längsta har Eskisehirspors högste man vägrat att godkänna spel för svensken i allsvenskan. Och så har det fortsatt.
Papper som skulle skickas in till Fifa kom aldrig in.
Hammarby överraskades av situationen och Erkan Zengin har missat Bajens två första matcher som fört upp stockholmarna i serieledning för första gången sedan 2008.

Men i dag kan FotbollDirekt däremot avslöja att det låsta läget är över. Fifa har godkänt och allt är löst i Fifas administrativa system. Nu kan helt enkelt inte presidenten förhala situationen längre.
Besvikelsen hos Erkan har varit stor och fansen startade snabbt upp kampanjen, ”Free Erkan” för att sätta press på president Halil Ünal.

”Det är löjligt som fan, sade Zengin till Fotbollskanalen om Ünals konstrande.

”De ger inte okej till att jag ska spela. Det är helt fel”.

”Det är löjligt som fan, det är löjligt. Man blir bara irriterad alltså. Låt människor spela fotboll i stället”.

Men idag har det alltså blivit klart. Enligt FD:s källor har Hammarbys ledning fått klartecken – klartecken att använda Zengin redan i måndagens derby mot Brommapojkarna – ett  Tele2 som nu får se en publikdragare göra comeback.

Pådrivande allt sedan problemen med stjärnans registrering började har även Hammarbys fans varit som snabbt startade upp kampanjen ”Free Erkan” som riktade sig direkt till Eskisehirspors president Halil Ünal.

Forumet Bajenland tog sats med en skrivelse som såg ut så här:

Bäste Herr Halil Ünal,
Vi är dedikerade supportrar till den svenska fotbollsklubben Hammarby. Som ni säkert känner till har vår förre spelare Erkan Zengin skrivit på ett korttidskontrakt med oss i Hammarby. Erkan har gjort detta för att glädja sina supportrar i Hammarby, den klubb där han började sin fotbollskarriär som 10 årig pojke.

Vi har nu fått information om att ni och er klubb Eskisehirspor inte har godkänt Erkans övergång till Hammarby i FIFA:s system. Vi vädjar nu till er att be era medarbetare godkänna denna övergång. Erkan är viktig för oss, på samma sätt som han har varit viktig för er i många år.

Vänliga hälsningar
Bajenland”