• Publicerat 12 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Armeniske stjärnan Yura Movsisyan har ännu inte gjort allsvensk debut. Och nu ser ett av allsvenskans största namn ut att gå miste om även derbyt mot AIK på söndag.
– Det jag kan säga är att han gjorde sig illa i går. Foten är alldeles svullen, möter Bosse Andersson för FotbollDirekt.se på dagens Dif-träning ute på Kaknäs.

Det är ett tungt meriterat namn som väntar på sin allsvenska debut och frågan är nu om Yura Movsisyan ska räknas bort från stormatchen på Friends på söndag?
FotbollDirekt kan nu berätta om hur Real Salt Lake-lånet vrickade foten på gårdagens träning och i dag enbart trampat på en cykel på gymet.

Den 30-årige armeniern fanns emellertid med i Djurgårdens U21 i måndags och hann då bitvis visa klass. Tränare Özcan Melkemichel berättade så sent som i går för FD hur han såg positivt på ÖSK-insatsen.

Hur skadan nu påverkar Movsisyan återstår att se men Bosse Andersson visar tydligt efter dagens träning att det ska mycket till för att han ska vara aktuell för söndagens stormatch på Friends arena:

LÄS: VISADE UPP SIG FÖR FÖRSTA GÅNGEN FÖR DJURGÅRDEN

– Det här kommer ju ta några dagar. Det går inte att träna för honom som det ser ut just nu. Han har cyklat på träningen i dag.

Så en allsvensk debut mot AIK ser inte trolig ut?
– Nej, jag tror inte det men prata med vår naprapat.

Men din egen bild är att det blir svårt?
– Nej, det är inte så troligt. Vi får avvakta och se hur det utvecklas och om han är tillgänglig.

Yura Movsisyan är ett namn som få eller ingen annan allsvensk anfallare i dag kan konkurrera med. Bland mycket annat 48 mål på 112 matcher i den ryska ligan.

ANTON ZETTERMAN – OLA GUSTAVSSON