Alexander Gerndts advokat berättade nyligen i Sportbladet hur Gerndt vill ha resning i högsta domstolen. Sportsligt är han ett toppnamn i Schweiz men 31-åringen, som 2011 blev en av allsvenskans dyraste affärer någonsin, är inte på väg tillbaka.
– Nu har han kontrakt med Lugano över 2019. Han vore ett absolut toppnamn för vilken klubb som helst men allsvenskan är inte aktuellt, säger i dag hans agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Sportbladet uppmärksammade i början av veckan hur Schweizproffset och förre landslagsstjärnan Alexander Gerndt som ännu kämpar med den månadlånga villkorliga dom hans dömdes till för sex år sedan för misshandel av sin ex-fru.
”Ibland tänker man att tiden ska läka alla sår, men det har inte gjort det”, sade Gerndts försvarare Johan Eriksson till Sportbladet.

Det har hunnit gå sju år sedan Alexander Gerndts stora genombrott.
Snabbt steg hans namn upp som ett av allsvenskans största och gick till sist i en transfer som gjorde honom till en av Sveriges dyraste spelare genom tiderna. Holländska Utrecht satsade 35 000 000 på den då 24-årige anfallaren.
I dag finns han i Schweiz och har varit i Young Boys innan han gick vidare till fjolårets ligatrea Lugano. Och det går bra för Gerndt som är uppe i 6+7 och med i toppen av poängligan – och Luganos bäste.
Där utöver har han gjort mål i Europa League.

Bara 31 år gammal så har han i nuläget ett kontrakt som går ut efter nästa säsong och enligt vad FotbollDirekt.se erfar så finns MLS-intresse och hur en allsvensk comeback ser långt bort ut.
– Lugano var ju ligatrea i fjol och har spelat i Europa League. Innan dess har han varit i en toppklubb som Young Boys och varit som bäst i de största matcherna som mot exempelvis Basel, kommenterar hans agent Per Jonsson för FotbollDirekt.se.

– Klart att han är toppnamn i Schweiz. Det räcker ju med att titta på hur han är med i toppen av poängligan men han är ändå inte helt nöjd med säsongen. Han kan ännu mer och det vill han visa. Nej, allsvenskan är inte aktuellt. Det är inte nästa anhalt för honom.

Kan du bekräfta MLS-bud på honom som han, enligt våra uppgifter har?
– Nej, men det finns flera klubbar där borta som vill ha honom. Det kan jag bekräfta.

Det är alltså en Gerndt som trots allt reder sig, trots alla mörka rubriker genom åren med en infekterad rättsprocess och skador och sjukdomar (akutoperades 2015 efter en smäll på låret).

– Det här är en fasen så stark kille. Jag måste säga det. Allt han har gått igenom och ändå är han idag bättre än någonsin. Sportsligt är han inte skadebenägen. Jag menar en avsparkad fot som han bland annat drabbats av är ju ingenting som går att gardera sig mot. Det handlar ju inte om några förslitningsskador. Det är otroligt hur han hela tiden kommit tillbaka och i dag är bättre än vad han någonsin varit.