Foto: Bildbyrån

Stockholmsderby på söndag mellan AIK och Djurgården, men även derby i huvudstaden dagen därpå när Hammarby tar emot Brommapojkarna. Över 44 000 biljetter är sålda till de två matcherna.

Glödhett Stockholmsderby på söndag väntar mellan AIK och Djurgården. De två antagonisterna drabbade samman i Svenska cup-semifinalen för en månad sedan och då vann Blåränderna sitt första derby sedan 2011.

Nu har alltså AIK chansen till snabb upprättelse och de svartgula har inlett allsvenskan starkt med 2-0 i premiären hemma mot Dalkurd och så 1-1 i måndags borta mot Malmö.

Djurgårdens poängskörd är exakt densamma, detta efter att ha bortabesegrat Östersund med 1-0 i premiären och sedan bara fått med sig 1-1 hemma mot nykomlingen Trelleborg.

LÄS: DIF-STJÄRNANS SKÖNA BESKED 

Intresset för derbyt på Friends är stort. Med tre dagar kvar till matchen har 25 345 biljetter sålts.

Det är dock inte bara under söndagen som det kommer råda publikfest i Stockholm. Dagen därpå tar Hammarby emot Brommapojkarna i ett annat inte lika upphaussad derby.

LÄS: VÄLKOMNAR STORPUBLIK MOT HAMMARBY 

Hemmalaget leder allsvenskan med sina maximala sex poäng efter 3-1 hemma mot Sirius och 2-1 borta mot Göteborg.

Nykomlingen Brommapojkarna förlorade premiären borta mot Norrköping med 2-1 men tog revansch hemma mot Häcken i måndags (seger 2-0).

Hammarby har sålt 18 923 biljetter till matchen som först spelas om fyra dagar.

Med andra ord är drygt 44 000 biljetter sålda till derbyna i Stockholm söndag/måndag.