Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson lämnade Malmö FF för Torino 2014 och spelar sedan förrförra sommaren i Leeds. Nu kan landslagsbacken röra sig på nytt. Enligt engelska uppgifter vill Premier League-laget West Ham locka till sig 27-åringen.

Att Pontus Jansson är en favorit i himmelsblåa kretsar är ingen underdrift. Trots att mittbacken lämnade MFF sommaren 2014 för spel i Torino har han aldrig slutat älska laget i sitt hjärta och nyligen berättade landslagsbacken att han kommer stå i MFF-klacken när skåningarna gästar Djurgården på Tele2 Arena i Svenska cup-finalen 10 maj. 

27-åringens fotbollsliv leker för tillfället. I augusti 2016 lämnade ”Ponne” Torino för spel i Leeds och sedan dess har mittbacken växt ut till en tongivande spelare i Championship.

Till sommaren kan Jansson nu steppa upp sig ett snäpp i England. Enligt The Guardian-journalisten Ed Aarons är Premier League-klubben West Ham intresserat av att värva svensken efter årets säsong.

LÄS: MALMÖTALANGEN LOVAR MER EFTER SUCCÉN 

Med sex omgångar kvar att spela ligger West Ham på 14:e plats i Premier League med sex pinnar ner till nedflyttningsstrecket.

Något Premier League-spel med Leeds nästa säsong blir det i alla fall inte för Jansson, vars lag ligger på just 14:e plats i Championship.

Jansson är backup till Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf i landslaget och kommer därmed finnas med i Rysslands-VM i sommar.