• Publicerat 11 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Pa Konate lämnade Malmö FF i somras, men har haft det tungt i nya klubben Spal i Serie A. Noll minuters speltid i ligan och vänsterbacken suktar efter debuten.
– Det är lite jobbigt ibland att inte få känna på matchtempo, säger han till Fotbollskanalen.

Efter tre SM-guld och två gruppspel i Champions League lämnade Pa Konate Malmö FF i somras för spel i Spal, nykomling i Serie A.

Tiden i Italien har dock varit tung för vänsterbacken som dragits med skador och som fortfarande inte debuterat i ligaspelet.

– Det är ju antingen spel i ligan eller så spelar man inte. Det är lite jobbigt ibland att inte få känna på matchtempo och särskilt när man varit borta i tre månader. Det hade varit skönt att komma någonstans och få lite minuter, känna lite matchtempo. Det hade man absolut behövt, säger han till Fotbollskanalen och på sajtens fråga om han vill bli utlånad svarar 23-åringen följande:

LÄS: OMVÄGEN EFTER MFF – NU HET IGEN

– Jag tänkte lite på det när jag var skadad, då jag ville komma igång snabbt igen, men när man pratar med folk, så är det inte så himla ovanligt att man inte får speltid i början, då det tar lite tid att komma in i det här. Det är språket, taktiken, allt, så man måste ha lite tålamod och inte vara för ivrig när man kommer till en av de största ligorna. Det är mitt första år här, men absolut måste man spela. Jag får fokusera nu på att göra min debut och sedan får man se vad som händer. Än så länge trivs jag faktiskt här, berättar vänsterbacken.

Konate gjorde totalt 65 tävlingsmatcher för Malmö FF mellan 2013 och 2017.