Sonny Karlsson fick i går kväll ett utbrott på en GP-reporter. Den mångårige och så framgångsrike Häckenbasen visar ilska över, vad han anser, vara trött bevakning av fotbollen i Göteborg – där Blåvitt i stort stjäl allt utrymme. I nya Studio Allsvenskan med Marcus Birro visar nu Karlsson irritation:
– Längs vägen blir man nog nästan lite förbannad på, i alla fall Göteborgsmedia. Hur de kan skriva 20 artiklar om IFK Göteborg fastän vi är bättre än vad de är, och vi får två, säger han i podcasten.

Häcken är sportslig etta i Göteborg och har resurser som vida går utöver vad IFK Göteborg är i närheten av. Ett eget kapital på omkring 60 000 000 kronor mot ett Blåvitt som kämpar med vikande siffror i väntan på att Pontus Dahlberg-miljonerna ska överföras längre fram i sommar.

Men hur det nu är är med det så håller IFK Göteborg sin starka ställning i media. Antal pressklipp utklassar fortfarande Häcken och visar tydligt hur Blåvitt kommersiellt är solklart störst i stan.
Så har det alltid varit och det tycks inte framgångarna för Häcken, allsvensk tvåa redan 2012, kunna ändra på. Åtminstone inte på kort sikt.

Igår kväll föll Häcken mycket överraskande borta mot Brommapojkarna. Tungt bara det förstås för Sonny Karlsson och alla Häckeninblandade. Med det hängandes över sig så bubblade det till lite för mycket inombords och Häckenbossen gav sig efter matchen på en reporter från Göteborgsposten. Uppträdde aggressivt mot reportern och hur han rapporterat om matchen.

– Ärligt talat, som du skriver. Du är för fan bedrövlig. Ärligt talat, skärp dig för fan, sade Karlsson enligt fotbollskanalen.se och fortsatte.

– Vem håller du på? Är du blåvit? Ärligt talat, du är så jävla dålig.

– Du får inte skriva om oss. Jag vill inte prata med dig mer. Nu vet jag ju hur du ser ut.

Faktum är att Karlsson redan inför matchen fått frågor om Häcken kontra Blåvitt och mediabevakningen av fotbollen i Göteborg. Det i senaste avsnittet av STUDIO ALLSVENSKAN som kom ut i går.
Han talar inför det här och problemen för Häcken att komma ut ur skuggan av Blåvitt, detta trots att Häcken nu sportsligt är nummer ett i Göteborg. Ett långt samtal där Karlsson bland mycket annat har svårt att smälta det låga intresset för Häcken.

Karlsson får frågan om han blir förbannad över hur lite mediauppmärksamhet Häcken får jämfört med IFK Göteborg, med tanke på om Häcken varit mer framgångsrika de senaste åren. Eller om han rent av tycker att det är bra att gå ”under radarn”.

– Det var det nog i början. Men längs vägen blir man nog nästan lite förbannad på, i alla fall Göteborgsmedia. Hur de kan skriva 20 artiklar om IFK Göteborg fastän vi är bättre än vad de är, och vi får två (artiklar). Det kan man bli irriterad på. Men det finns liksom inget vapen, om du tittar på den här klickjournalistiken som finns i dag så är det ändå så, att alla Blåvittsupportrar, de klickar på varenda nyhet som kommer om dem. Ju fler vi blir ju starkare blir vi. Så man kommer liksom inte undan frågan, och vi jobbar med den varje dag, säger han i podcasten och fortsätter:

– Jag har nog slutat vara arg i den frågan. Men när jag får frågan så säger jag som det är, och det är att vi är besvikna på journalistiken i Göteborg.

Karlsson är också inne på att Blåvitts storlek som klubb spelar in när lagen möts i allsvenskan. Att domarna kan påverkas av att Blåvitt har större stöd. Att det är snedfördelat vad gäller antalet straffar, gula och röda kort i de inbördes mötena lagen emellan sedan 2009.

– Jag vill inte vara konspiratorisk. Men det är inga bra siffror för oss. Jag tror inte vi har fått en straff på de här nio åren vi spelat i allsvenskan sedan vi gick upp igen. Vi har inte fått en straff, och de har inte fått några röda (kort). Och de har ett antal straffar, om det är sex eller sju. Vi har ett antal röda, om det är sex eller sju. Jag tror att det är 50-25 i gula, säger Karlsson och fortsätter:

– Och det är faktiskt samma fotbollsmatch som vi spelar då, mot varandra. Och då kan domarna säga vad de vill. Men jag tror att påverkan av en stor publik finns.

Programledaren Marcus Birro visar sympati med sportchefen när han för FotbollDirekt kommenterar Karlsson känslor:
– Han har en god poäng. Jag vet hur det fungerar. Jag bodde i Göteborg i 35 år. Jag håller själv på Öis och jag vet hur fruktansvärt IFK-vinklade Göteborgsmedia är när det gäller fotboll, säger Birro till FotbollDirekt.se.