• Publicerat 10 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby är överraskande det enda laget i allsvenskan som tagit full pott efter två omgångar. Nu besegrades IFK Göteborg på bortaplan med 2-1 efter Jiloan Hamads avgörande i 90:e minuten. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sina intryck från drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER GÖTEBORG – HAMMARBY 1-2

Hammarby toppar allsvenskan. Vem hade trott det?

– Tja, nu har det ju bara gått två omgångar och vinna hemma mot ett svagt Sirius i premiären skulle de ju bara göra. Att däremot åka och slå Blåvitt på Gamla Ullevi, DET är desto mer imponerande. Avgörandet i 90:e minuten var så klart slumpmässigt och kanske inte helt rättvist, men samtidigt inte särskilt överraskande. Bajen har en tendens att göra många sena mål och inhopparen Pa Dibbas fina förarbete som ledde fram till Hamads dubbelchans och mål visar att Bajen nu har en grym anfallsbredd. Nu väntar BP hemma på måndag och det borde ju vara tre nya pinnar in på kontot där. För alla hammarbyare kan det nog vara lika kul att kolla på tabellen efter tredje omgången som just nu.

Ett svaghetstecken att endast ett lag i allsvenskan mäktat med två raka segrar?

– Nej, det är väl snarare tvärtom tycker jag, att lagen är så pass jämna i allsvenskan där alla kan slå alla. Det är ju det som är charmen med vår egen högstaserie här i Sverige tycker jag. Djurgården hade nog räknat med tre nya poäng mot Trelleborg efter premiärsegern borta mot Östersund och kanske hade Häcken hoppats på maximala sex pinnar efter två omgångar inför bortamötet mot Brommapojkarna i går, men annars tycker jag inte att det varit särskilt överraskande resultat – bortsett från kvällens möte på Gamla Ullevi då där jag nog trodde på oavgjort.

Du var inne på Hammarbys anfallsbredd i och med att Pa Dibba, som låg bakom segermålet, fick nöja sig med inhopp. Hur skötte sig Nikola Djurdjic i sin första allsvenska match för Bajen?

– Han var giftig och erbjöd laget ett mer fysiskt och kraftfullt alternativ på topp, något som de saknat sedan Björn Paulsen flyttades ner som mittback. Nu skapade Bajen knappt några chanser i den första halvleken och efter timmen spelad byttes Djurdjic ut, men detta kan nog bli riktigt bra för Bajen!

På tal om Paulsen var det han som nickade in 1-1-baljan kort efter Diskeruds ledningsmål i den andra halvleken. Danskens insats överlag? 

– Helt magisk! Paulsen är en majestät för Bajen, deras kanske viktigaste spelare. Han är överallt och det visade han inte minst i fjol, då han trots att han ofta spelade mittback vann Hammarbys interna skytteliga ihop med Pa Dibba på åtta mål. Paulsen gjorde nu sin första strut i årets allsvenska och var en jätte i övrigt. Vilken maskin!

Vi måste prata Blåvitt trots det tunga nederlaget, vad tar du med dig från deras insats?

– Att Tobias Hysén måste spela från start. Två assist i premiären men ändå bänkad mot Hammarby. Vad hände direkt vid inhoppet i andra halvleken? Jo Hysén spelade fram till Mix Diskeruds ledningsmål. Anfallaren var sedan Blåvitts vassaste hot framåt. In med Hysén från start, för bövelen!

– Jag måste också säga att det var fint att se applåderna från hemmapubliken när Gustav Engvall byttes in. Det kändes inte glasklart på förhand hur hemvändaren skulle tas emot på Gamla Ullevi.