• Publicerat 8 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örgryte vann på nytt och Max Svensson frälste HIF i skåningarnas premiär. I söndagens tredje superettanmatch besegrades Varberg av Norrby med 2-1 och därmed har hallänningarna inlett seriespelet med två raka förluster. 

I skuggan av allsvenskan spelades under söndagen tre matcher i superettan: Helsingborg-Öster, Norrby-Varberg och Örgryte-Frej.

Det blev idel hemmasegrar. HIF, vars premiär mot Halmstad förra helgen ställdes in då Örjans Vall inte höll för spel, var det bättre laget hemma mot Öster och vann med 3-1. Talangen Max Svensson, som var med och spelade U19-EM i Georgien i somras, gjorde HIF:s två första mål innan Darijan Bojanic stängde matchen med sitt 3-1-mål från straffpunkten med 25 minuter kvar att spela.

I Göteborg visade Örgryte att de blir att räkna med i år. Efter 2-0-segern borta mot Varberg i tisdags tog de en ny trea under söndagen då Frej besegrades med 2-1 på Gamla Ullevi. Diego Montiel inledde målskyttet från straffpunkten och David Engström utökade i 39:e minuten. Frej fick till en reducering i den andra halvleken genom Nsima Peter, men närmare än så kom inte Täbylaget.

Varberg, som alltså föll hemma mot Örgryte i tisdags, ser ut att få en jobbig säsong. Under söndagen blev det ny förlust, denna gång med 2-1 borta mot Norrby. Adam Ericsson sköt segermålet med kvarten kvar. Boråslaget uppe på fyra poäng.