• Publicerat 7 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I den fjärde minuten mot Norrköping vräktes Örebros Filip Rogic omkull i straffområdet, men domaren valde att fria. När mittfältaren pratade med Cmore i paus var han irriterad.
– Det är hundra procent straff, utbrast Rogic. 

Medan Norrköping vann sin allsvenska premiär hemma mot Brommapojkarna med 2-1 fick Örebro nöja sig med 0-0 borta mot Sundsvall.

Under lördagseftermiddagen tog ÖSK emot Norrköping i allsvenskans andra omgång och det var hemmalaget som var det klart bättre laget under den första halvleken, men ställningen var 0-0 i paus.

Norrköpings manager Jens Gustafsson pratade i går med FD om det heta mötet mellan de två närliggande lagen geografiskt och redan i den fjärde minuten hettade det till.

Sköld spelade läckert fram Björnquist i djupled. Högeryttern passade snett inåt bakåt till Rogic som i skottögonblicket hakades upp av Ian Smith. Rogic och flera andra ÖSK-spelare skrek på straff, men ingen åtgärd från domaren.

På reprisbilderna konstaterade Cmores expertkommentator Anders Andersson att det borde ha varit straff och när Rogic intervjuades av just Cmore i paus var mittfältaren irriterad.

– Det kändes som att det var straff. Jag kom först till bollen och skulle skjuta, men så fastnar han i mitt ben. Det känns som att det till hundra procent hade varit mål där annars. Han tar mig innan han touchar bollen. Det är hundra procent straff, utbrast Rogic som annars var nöjd med första halvlek.

– Vi skapar mycket. Vi har tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål, så på så sätt är vi inte nöjda, men vi har de bästa chanserna och nu gäller det bara att vi ska sätta dessa. Tidigare har vi inte haft några hundraprocentiga chanser, men nu kan vi inte klaga på något så nu är det bara att sätta dit bollen.

Uppdaterat: Matchen slutade 1-1 efter att just Filip Rogic i 84:e minuten kvitterat för hemmalaget. Läs mer HÄR!