• Publicerat 7 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det klassiska mötet mellan Örebro och Norrköping under lördagseftermiddagen slutade 1-1 på Behrn Arena efter att hemmalaget sent fått in en kvittering genom Filip Rogic. 

För FotbollDirekt i går berättade Norrköpings manager Jens Gustafsson att mötet mellan Örebro och Norrköping är en klassiker och att hans mannar kommer få ett stort supporterstöd på Behrn Arena.

– Det är ju en klassisk match. Det är kort avstånd mellan städerna och det gör att engagemanget från våra fans kommer vara enormt vilket är jättekul. Vi kommer att ha jättemycket supportrar som följer oss på plats i Örebro och det är inte så vanligt för oss. Det kommer att bli en väldigt kul upplevelse, sa Gustafsson till FD i går.

Precis som i Norrköpings premiär i måndags mot Brommapojkarna (seger 2-1) ställde Gustafsson upp med en offensiv elva. Nya stjärnorna Simon Thern och Jordan Larsson återigen med från start.

Örebro spelade 0-0 i sin premiär borta mot Sundsvall, men har visst övertag på Norrköping i år eftersom de tack vare 2-2 hemma mot Peking i början av mars snuvade Norrköping på avancemanget till Svenska cupens kvartsfinal.

ÖSK saknade Michael Omoh som fortsatt efter avstängd efter tacklingen på Jesper Nyholm som kostade AIK-försvaren hela säsongen.

Fint vårväder i Örebro och mycket folk på läktarna.

I den fjärde minuten spelade Sköld läckert fram Björnquist i djupled. Högeryttern spelade snett inåt bakåt till Rogic som i skottögonblicket hakades upp av Ian Smith. Rogic och flera andra ÖSK-spelare skrek på straff, men ingen åtgärd från domaren.

På reprisbilderna konstaterade Cmores expertkommentator Anders Andersson att det borde ha varit straff. Norrköping klarade sig alltså undan den gången.

Oj oj oj, Nahir Besara! ÖSK-stjärnan ensam med bollen på mittplan fintade bort tre Norrköpingsspelare innan han fick iväg en fin passning. Den sista dribblingen en klassisk snurrfint. Vilket spelgeni han är, Örebros poängkung som gjorde tio mål och sju assist i fjol!

Nära 1-0 Norrköping i den 10:e minuten när David Moberg Karlsson sköt i bra läge från nära håll, men bollen tätt utanför. 24-åringen en potentiell skytteligavinnare i årets allsvenska enligt managern Jens Gustafsson.

I den 16:e minuten tungt skott från Besara efter pass från Igboananike, men Pettersson tippade till hörna.

Minuten senare tjusig skarv från Besara till Kennedy som sprang sig fri, men skottet tätt utanför Petterssons högra stolpe.

Jens Gustafsson berättade för Cmore kort före avspark att det var viktigt att hålla koll på Besara, men särskilt bra lyckades inte Norrköping första halvan av första halvlek.

I den 22:a minuten vände Besara enkelt bort sin försvarare och kom till skott med vänstern, men skottet metern utanför. Fin start av Örebro och Besara!

Tre minuter senare nära mål för ÖSK. Rogic med lågt inlägg från vänster som hittade in till Björnquist som sköt från nära håll, men bra räddning av Pettersson.

Snabba fötter från Nordin Gerzic i straffområdet, Norrköpingsförsvaret vågar inte tackla och Gerzic med skott, men en ny strålande räddning av Pettersson.

Fint förarbete av Jordan Larsson i den 37:e minuten när han med fart dribblade igenom ÖSK-smeten utanför straffområdet och spelade sedan Jacobsen som stillastående fick på ett hårt skott, men rakt i famnen på Jansson som starkt nog orkade hålla bollen utan att släppa någon retur. Larsson väldigt osynlig under den första halvleken, men här gjorde stjärnförvärvet det bra!

Fin passning av Thern till Larsson i den 43:e minuten. Larsson utmanade ÖSK-försvaret och kom till skott, men räddning Jansson.

Precis före pausvilan tungt skott utifrån från Norrköpings Fjoluson, men ny bra räddning av Jansson.

Norrköping inledde piggt i andra halvlek och redan i den 46:e minuten var det ytterst nära 1-0 gör gästerna, men en jätteräddning av Jansson på Kalle Holmbergs avslut från nära håll.

Två minuter senare skulle dock Norrköpings ledningsmål komma. Kalle Holmberg slog ett perfekt slaget inlägg från vänster och Ian Smith tryckte in bollen från nära håll. Costaricanens första allsvenska mål. 20-åringen, ny för i år, spelade i Hammarby 2016 men fick då ingen speltid i allsvenskan. I mitten av mars blev Smith uttagen i Costa Ricas a-landslag för första gången.

8 615 åskådare på plats på Behrn Arena i dag.

Med timmen spelad gick det att konstatera att Norrköping kopplat ett kraftigt grepp om matchen. Örebro inte alls samma pigga lag som i första halvlek.

Första bytet i 65:e minuten och det var gästerna som gjorde det. Ut med Jordan Larsson, in med Daniel Sjölund. Ett defensivt byte, förstås.

Nära 2-0 i den 74:e minuten när David Moberg Karlsson spelade in till Simon Thern, men skottet från nära håll en bit över. Thern dock ganska upphakad och fick inte riktigt iväg avslutet.

Kort därpå i stället farligt läge för Örebro när Igboananike sög in bollen i straffområdet och passade bakåt till Rogic som saftade på, men över ribban.

I den 76:e minuten dubbelbyte i ÖSK. Ut med Johan Mårtensson och Michael Almebäck, in med Simon Amin och Sebastian Ring.

I samma sekvens även byte i Norrköping. Ut med 1-0-skytten Ian Smith, in med Simon Skrabb.

Sista ÖSK-bytet i den 83:e minuten när Isaac Boye ersatte Victor Sköld. Allsvensk debut för nigerianen.

Just Boye hann knappt vara på planen förrän ÖSK kvitterade. Boye sköt och bollen täcktes på Norrköpingsback, men inte bättre än att den studsade fram till Rogic som vände på en femöring och prickade in 1-1 med vänstern.

Kalle Holmberg med jätteläge i 93:e minuten, men nicken över från nära håll.

Matchen slutade 1-1 och ÖSK har därmed två poäng efter två omgångar medan Norrköping spelat ihop fyra pinnar.

Örebro: Jansson – Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike – Björnquist, Mårtensson, Gerzic, Besara, Rogic – Sköld, Igboananike

Norrköping: Pettersson – Wahlqvist, Johansson, Fjoluson – Smith, Thern, Jacobsen, Thorainsson – Moberg Karlsson, Holmberg, Larsson