• Publicerat 7 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro och Norrköping spelade 1-1 när allsvenskans andra omgång inleddes under lördagseftermiddagen. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sina intryck från drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ÖREBRO – NORRKÖPING 1-1

Din bild av första halvlek?

– Total ÖSK-dominans. Jens Gustafsson pratade före matchen om vikten att hålla koll på Nahir Besara, men det fungerade inte alls. Besara gjorde stundtals lite som han ville på banan och låg bakom mycket i anfallsväg för ÖSK. Att det stod 0-0 i paus ska Norrköping vara glada för, inte minst med tanke på att Filip Rogic borde fått straff redan i fjärde minuten när han vräktes omkull av Ian Smith.

ÖSK bättre även i andra halvlek?

– Nix, då var det helt plötsligt ombytta roller. Kalle Holmberg missade jätteläge i 46:e minuten och kort därefter kom ledningsmålet när samme Holmberg elegant lyfte in bollen i mitten där Ian Smith kom störtande och tryckte in sitt första allsvenska mål. Örebro tagna på sängen och kom inte alls upp i samma standard efter paus. Norrköping kontrollerade matchen och därför kändes det något oväntat när Filip Rogic lite slumpmässigt fick bollen i 84:e minuten, men avslutet med vänstern var det inget fel på och matchen slutade 1-1 efter ÖSK-mittfältarens sena kvittering.

Vem glänste mest i Örebro?

– Nahir Besara var en klass för sig i den första halvleken. Vilken spelare! Sekvensen där han på mittplan dribblade av tre spelare och framförallt bjöd på en snurrfint var av högsta klass, såg lite ut som när Zinedine Zidane hade lekstuga mot Brasilien i VM 2006! Besara låg bakom det mesta i anfallsväg för ÖSK, även om han mattades av i andra halvlek vilket inte var konstigt då Norrköping tog över matchen. Att Besara ”bara” spelar i ÖSK är lite av en gåta, för 27-åringen är utan tvekan en av allsvenskans bästa på sin position!

I Norrköping då, vem stack ut där?

– Tja, i första halvlek räddade Isak Pettersson sitt lag med alla räddningar när ÖSK tryckte på. En mycket fin insats överlag av nyförvärvet från Halmstad. David Moberg Karlsson stundtals vass på sin högerkant, likaså Kalle Holmberg som spjutspets. Just Holmberg var i 93:e minuten nära att nicka in 2-1 mot sitt tidigare lag, men bollen tätt över.

Ian Smith gjorde sitt första allsvenska mål. Ett fynd av Norrköping?

– Med tanke på att han som 18-åring inte gjorde något väsen av sig i Hammarby 2016 var det nog ingen som trodde att han i mitten av mars två år senare skulle bli uttagen i Costa Ricas a-landslag. Den nu 20-åriga högervingen har haft en väldigt fin utveckling och hyllades så sent som i går av Jens Gustafsson. Fin insats mot ÖSK och krönte det hela med ett mål. Spännande värvning!