Foto: Bildbyrån

Djurgården fortsätter med sin nu traditionsenliga Stadionmatch i sommar. Denna gång är det danska Århus som väntar 30 juni.
– Det är väldigt roligt att vi får till en match mot starkt motstånd precis på årsdagen av den sista tävlingsmatchen på Stadion, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Den 30 juni 2013 spelade Djurgården sin sista tävlingsmatch på Stockholms Stadion. Då besegrades Öster med 2-0 inför en fullsatt hemmaborg.

Sedan dess har det blivit en tradition för Djurgården att spela en sommarmatch på Stadion varje år. 2014 var Midtjylland på besök, två år senare Simon Tibbling och dennes Groningen.

LÄS: SKÖNA BESKEDET FÖR DJURGÅRDEN 

Nu står det klart att det blir sommarmatch på Stadion även i år. Denna gång väntar danska Århus lördagen 30 juni, det vill säga exakt fem år sedan sista allsvenska matchen på arenan.

– Det är väldigt roligt att vi får till en match mot starkt motstånd precis på årsdagen av den sista tävlingsmatchen på Stadion. Dessutom blir det en bra uppladdning inför omstarten av allsvenskan för oss så det här känns mycket positivt, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården meddelar att drabbningen mot Århus börjar redan 14.00, detta då VM-kvartsfinaler spelas 16.00 och 20.00 samma dag.