I går berättade sportchefen Bosse Andersson för FotbollDirekt att Yura Movsisyan inte fått sitt arbetstillstånd och att hemmapremiären mot Trelleborg därmed var i fara. Senare kritiserade tränaren Özcan Melkemichel nya stjärnans fysik. Nu meddelar dock Bosse att 30-årigens papper är i sin ordning och att det därmed är grönt ljus på söndag.
– Rent administrativt är han spelklar, men sedan om det innebär att han spelar på söndag, ja det får vi se, säger han till FD.

Veckan före den allsvenska premiären gjorde Djurgården klart med ett tungt anfallsnamn: Yura Movsisyan, som tidigare under sin karriär öste in mål för ryska storklubbarna Krasnodar och Spartak Moskva (48 mål på 112 matcher). Djurgården har lånat in stjärnan fram till sommaren med option på en förlängning säsongen ut.

Den 30-åriga armeniern kommer närmast från Real Salt Lake i MLS där han är en av ligans bäst betalda spelare.

När Djurgården i söndags premiärvann borta mot Östersund fanns inte Movsisyan med i truppen. Anfallaren hade helt enkelt inte fått sitt arbetstillstånd och i går berättade sportchefen Bosse Andersson för FotbollDirekt att tillståndet fortfarande inte kommit, vilket då gjorde att även söndagens hemmapremiär mot Trelleborg var i fara.

– Det här ligger i andras händer. Det är påsk så vi får återkomma när han är spelklar. Han är inte uttagningsbar just nu när klockan är 11 i dag som är torsdag, men jag hade inte räknat med honom de två första omgångarna, konstaterade Andersson för FD då.

Inte heller såg det bättre ut när tränaren Özcan Melkemichel i en intervju med Svenska Fans kritiserade Yura Movsisyans fysik, något som blev en rejäl snackis under fredagen.

– Som det ser ut nu behöver han mycket tid på sig innan han kan spela. Man ser att det är en skicklig fotbollsspelare, att han har kvaliteter, men för att han ska få ut sin kvaliteter så måste han få upp den fysiska styrkan. Det måste vi jobba stenhårt med, samtidigt som han måste vilja göra det och inte vara för bekväm, sa Özcan och fortsatte:

– Vi snackade om det innan, att ska vi ta in en anfallare så sent så måste det vara någon som är fysiskt redo. Nu blev det en väldigt bra lösning rent ekonomiskt och i grund och botten är han en väldigt bra fotbollsspelare, det är inget snack om saken. Men nu är det som det är, det gäller för oss att gilla läget.

Huruvida Özcan vill använda sig av Movsisyan på söndag återstår att se, men till skillnad från Östersundsmatchen har tränaren nu ett val.

Nu meddelar nämligen Bosse Andersson att nya anfallsstjärnan har fått sitt arbetstillstånd och att han därmed är tillgänglig mot Trelleborg.

– Det är klart nu. Rent administrativt är han spelklar, men sedan om det innebär att han spelar på söndag, ja det får vi se. Oavsett vad är i alla fall arbetstillståndet klart nu, säger sportchefen till FD.