Foto: Bildbyrån

I allsvenska premiären borta mot Östersund saknades Djurgårdens nya anfallsstjärna Yura Movsisyan som då inte hade fått sitt arbetstillstånd. Det har han fortfarande inte fått och därför är Trelleborgsmatchen på söndag i fara.
– Det är 50-50, säger sportchefen Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Kort före den allsvenska premiären värvade Djurgården in ett tungt anfallsnamn i Yura Movsisyan. Den 30-åriga armeniern, som gjorde 48 mål på 112 matcher i ryska ligan för storklubbarna Krasnodar och Spartak Moskva, blev klar på lån från amerikanska Real Salt Lake

I MLS är anfallaren en av ligans bäst betalade, så att det är ett namn utöver det vanliga som Djurgården lyckats landa på ett lån fram till sommaren – som kan förlängas resten av säsongen – råder det ingen tvekan om.

Ett problem för Djurgården är dock armenierns arbetstillstånd. Han saknades i truppen mot Östersund i söndags, just då han inte fått sitt tillstånd från Migrationsverket. Det visade sig inte spela någon roll för Stockholmslaget som vann uppe i Jämtland med 1-0.

LÄS: IMPONERAS INTE AV BLÅVITT – MEN RANKAR DJURGÅRDEN HÖGT 

Med tre dagar kvar till hemmapremiären mot Trelleborg har Movsisyan fortfarande inte fått sitt arbetstillstånd och därmed är det kamp mot klockan. Det berättar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

– Han är spelklar fysiskt, men han har inte fått sitt tillstånd. Det är 50-50, konstaterar Bosse.

Är det inte frustrerande att ni värvat in ett stort anfallsnamn och så kan det bli så att ni inte får använda er av honom första två omgångarna?

– Vi visste om det. Jag tycker att vi har ett bra lag ändå. Vi visste om förutsättningarna.

Men då är Yura garanterat spelklar till derbyt mot AIK veckan därpå i alla fall?

– Det här ligger i andras händer. Det är påsk så vi får återkomma när han är spelklar. Han är inte uttagningsbar just nu när klockan är 11 i dag som är torsdag, men jag hade inte räknat med honom de två första omgångarna.