I vintras stod det klart att AIK och Vasalund utökar sitt samarbete där Nebojsa Novakovic anställts som tränare. Nu berättar AIK att de upprättat en lånelista med en mängd spelare som kan gå mellan klubbarna – bland annat Rickson Mansiamina. 

AIK har tidigare bekräftat att talangerna Daniel Mushitu, Adam Ben Lamin och Melker Antonsson lånas ut till samarbetsklubben i division 2.

Nu tillkommer ytterligare namn på ett utlåningsavtal mellan klubbarna. Från A-truppen är Rickson Mansiamina på listan och från U19-laget målvakten Samuel Brolin samt utespelarna Gustaf Lagerbielke, Albin Mörfelt och Albin Linnér.

– Detta är en fantastisk möjlighet för dom spelarna som nått längst i sin utveckling att successivt påbörja sin senioranpassning. Att få konkurrera om en plats i en seniortrupp som spelar om upp- och nedflyttning inom ramen för AIK:s verksamhet där Nebojsa Novakovic finns som Chefstränare i Vasalund för AIK:s räkning är unikt i Sverige, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Läs mer om AIK:s samarbete med Vasalund: 

PÅ FD: Sundgren, ”Sotte” och Quaison – nu vill AIK upprepa succén med Väsby United