• Publicerat 4 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Johan Oremo lyckades inte alls i Djurgården och efter 2011 års säsong lämnade han Stockholmsklubben, detta då han inte ingick i managern Magnus Pehrssons planer. Men något agg mot ”MP” finns inte.
– Det blev inget frostigt alls tycker jag, säger Oremo till Kvällsposten.

Efter 15 allsvenska mål på en och en halv säsong i Gefle värvades Johan Oremo till Djurgården sommaren 2008 för runt tio miljoner kronor. En mycket dyr affär och anfallaren fick stor press på sig.

Någon succé i den blårandiga dressen blev det dock inte och Oremo hade stora problem med skador.

– Det summerar det ganska bra. Jag fick sitta mer på rehabcykeln än jag spelade, säger den nu 31-åriga anfallaren till Kvällsposten.

Sista säsongen i Djurgården var 2011, då under managern Magnus Pehrssons ledning. Oremo fick sedan höra att han inte ingick i ”MP:s” planer och återvände därför till Gefle inför 2012 års säsong. Något agg mot Pehrsson, som sedan i fjol är huvudtränare i Malmö FF, finns dock inte från Oremos sida.

– Det blev inget frostigt alls tycker jag. Jag ville till Gefle och börja om i en miljö som jag kände igen. Det var en ömsesidig grej, båda ville samma sak.

Väl i Gefle fick Oremo ett lyft, inte minst säsongen 2015 då han svarade för tolv fullträffar i allsvenskan.

I somras flyttade anfallaren till Halmstad och var då med och trillade ur allsvenskan med laget, vilket han även gjorde med Gefle året innan. Nu hoppas 31-åringen hjälpa HBK upp från superettan.

– Det är en tuff och tajt serie med många bra lag och inga enkla matcher. Det är tuff fotboll och mycket tillfälligheter som avgör matcherna. Det kommer bli ett getingbo och förhoppningsvis kommer vi ligga där i toppen som vi siktar på.