• Publicerat 4 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Att Helsingborg ska tillbaka till allsvenskan är ingen hemlighet. Skåningarna är storfavoriter till att ta hem årets superetta och nu står det klart att de lånar in 21-åriga mittfältaren Rasmus Rosenqvist från Elfsborg.

Det var mer eller mindre chocktillstånd som rådde i Helsingborg när 2011 års SM-guldvinnare åkte ur allsvenskan 2016.

I fjol svarade HIF för en tam säsong i superettan och var egentligen aldrig riktigt nära en allsvensk plats. Skåningarna slutade först på en sjundeplacering.

I år är det dock glasklart att HIF ska kamma hem superettan. På upptaktsträffen i Göteborg förra måndagen visade det sig att Helsingborg är storfavoriter denna säsong och till sommaren vänder landslagets kapten Andreas Granqvist hem till sin tidigare klubb.

Nu står det klart att HIF rustar ytterligare i jakten på allsvensk plats. 21-åriga mittfältaren Rasmus Rosenqvist lånas in från Elfsborg under våren, en övergång som blev officiell under onsdagskvällen.

– Rasmus är en tvåvägsspelare och en skicklig passningsspelare med stor arbetskapacitet. Det är en bolltrygg mittfältare som tidigt i sin karriär skaffat sig erfarenhet från allsvenskt spel, säger HIF:s tränare Per-Ola Ljung till klubbens hemsida.

Rosenqvist debuterade i allsvenskan för Elfsborg 2016 och gjorde i fjol 15 matcher för Boråslaget. Nu ser han fram emot utmaningen i Helsingborg.

– Det känns väldigt spännande. HIF är en klubb med ambitioner och vill ta sig upp till allsvenskan, vara det bollförande laget samtidigt som alla andra ska känna att det är tufft att komma till Olympia, konstaterar 21-åringen för HIF:s hemsida och fortsätter:

– Jag känner att man utvecklas av att ha press på sig att vinna superettan. I truppen finns också bra spelare att utvecklas med så jag ser fram emot detta.