Johan Bertilsson kom till Östersund inför fjolårssäsongen. Nu lämnar han – Bertilsson är presenterad som nyförvärv i Dalkurd.
– Jag har fått ett jättebra intryck av klubben, av tränare, av sportchef och av alla jag har träffat, säger han till Dalkurds hemsida.

Dalkurd tog i förra veckan in Mohamed Buya Turay från AFC Eskilstuna. Men det fanns fler värvningar i pipen, gjorde Dalkurds sportchef Adil Kizil klart i dagarna.

Nu är Johan Bertilsson klar på ett tvåårskontrakt. Bertilsson värvas in från Östersund dit han kom i fjol efter 18 poäng i Gefle 2016. Det blev åtta poäng (7+1) i ÖFK förra säsongen, men han blev aldrig helt ordinarie 19 matcher, elva från start).

Nu går alltså karriären vidare i Dalkurd:

– Jag har fått ett jättebra intryck av klubben, av tränare, av sportchef och av alla jag har träffat. Vad jag har hört så är det en jättebra stämning i laget och det man har sett när man har följt dem utifrån, vilken snabb resa föreningen har gjort så tror jag att man går en bra framtid tillmötes, säger Bertilsson till Dalkurds hemsida.

– Det är snabbt på här, men det är jättespännande och roligt att få börja direkt med AIK borta på Friends, i Dalkurds första match i Allsvenskan. Det är jättestort och det är bara att fortsätta på samma sätt som Dalkurd har gjort. För min del handlar det om att komma in i det så fort som möjligt, lära mig det taktiska och hur ”Valli” (Azrudin Valentic) vill spela och lära känna mina nya lagkamrater och skapa relationer, berättar Bertilsson.

Dalkurds sportchef Adil Kizil säger att Bertilsson är en spelare som man har följt länge. Han är nöjd med att till sist ha fått in den offensive mittfältaren:

– Det är en spelare som vi väldigt gärna ville ha in. Det är en spelare som passar in i exakt den profilen som vi sökte. Vi är väldigt glada över att ha fått in Johan med tanke på att det funnits ett stort intresse för honom. Sedan är Johan en spelare som har presterat på den här nivån under en längre tid. Han är en poängspelare som gör både mål och assist och har gjort det på den här nivån. För oss känns det väldigt bra att få in en spelare som har den erfarenheten och det är en fantastisk person, säger Kizil.

30-årige Johan Bertilsson har tidigare även representerat Kalmar FF i allsvenskan samt Degerfors och Jönköpings Södra i superettan. En sejour i polska högstaligan med Zaglebie Lubin finns också på cv:t. Totalt har det blivit 119 allsvenska matcher (Kalmar, Gefle och Östersund) och 39 poäng (25 mål och 14 assists).