Foto: Bildbyrån

Mohamed Buya Turay stannar i allsvenskan – i fredags blev fjolårets succéman i AFC Eskilstuna klar för Dalkurd. Och det är ett Dalkurd som lagt upp rejäla slantar för Buya – enligt uppgifter till FotbollDirekt så är affären värd hela åtta miljoner kronor för AFC.
– Jag kan varken bekräfta eller dementera det, säger AFC:s ordförande Alex Ryssholm till FotbollDirekt.se.

Mohamed Buya Turay gjorde nio mål under sin allsvenska debutsäsong i fjol. Den 23-årige anfallaren från Sierra Leone fick flera klubbar efter sig, och såväl Djurgården som Östersund uppgavs intresserade, liksom ett antal utländska klubbar.

FotbollDirekt avslöjade dock tidigare i veckan att Dalkurd hade blandat sig i leken, och i fredags presenterades Buya Turay av den allsvenska nykomlingen. Ett treårskontrakt för fjolårets succéman.

Enligt nya uppgifter till FD så ska Dalkurd ha betalat rejält för att få in sin nya anfallare. Totalt åtta miljoner kronor till AFC, som hade Buya Turay på kontrakt till och med 2019. Övergångssumman är dock uppdelad på flera utbetalningar och AFC har alltså inte fått hela summan nu direkt. Utöver övergångsumma så ska även AFC ha säkrat sig en vidareklausul på spelaren.

AFC:s ordförande Alex Ryssholm är förtegen när han möter FD:s uppgifter:

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Jag kan bara säga att vi är nöjda med uppgörelsen, säger Ryssholm och avböjer att kommentera det hela ytterligare.

Enligt FD:s uppgifter så fanns precis som uppgetts tidigare både Djurgården och Östersund med i racet om Buya Turay, men bägge backade från affär. Med det här har Dalkurd alltså gjort en av de dyraste värvningarna i allsvenskan inför kommande säsong.

En stor satsning av nykomlingen, som nyligen redovisade ett minusresultat på 16,1 miljoner kronor för 2017. Men Dalkurd har som bekant penningstarka minoritetsägare i bröderna Sarkat och Kawa Junad som gått in och fortsätter gå in med mycket kapital.