Foto: Bildbyrån

Så sent som i höstas stångades polarna Jonas Olsson och Mathias Ranégie på Tele2 Arena. För en vecka sedan blev den sistnämnde klar för Syrianska i division 1. Djurgårdens kapten förstår det inte.
– Det är konstigt att ingen annan tog honom, jag tycker fortfarande att han är en duktig spelare, säger Olsson till FotbollDirekt.se. 

I landslaget spelade Jonas Olsson och Mathias Ranégie tillsammans och i somras tränade Ranégie med sin gamla klubb Djurgården. Det blev dock ingen återkomst till Stockholmsklubben för den 196 centimeter långe anfallaren.

I stället kritade 33-åringen på ett halvårskontrakt med Häcken. I oktober möttes Olsson och Ranégie på Tele2 Arena när den sistnämnde byttes in i den andra halvleken.

LÄS: ”DET HÅLLER JAG INTE MED OM” 

Något fortsättning med Häcken blev det dock inte och i förra veckan stod det klart att Ranégie mycket överraskande skrivit på för Syrianska, hemmahörande i division 1.

– Det är konstigt att ingen annan tog honom. Jag tycker fortfarande att han är en duktig spelare. Det var tufft i fjol mot Häcken när de bytte in ”Ragge”, han har fortfarande kvaliteter. Grattis Syrianska som fått in en väldigt bra fotbollsspelare, konstaterar en förvånad Jonas Olsson för FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Ranégie är en spelare som jag alltid tycker erbjuder något annat. Lite som Andy Carroll i West Ham. Slänger man in honom sista 20 minuterna vet man att det kommer hända grejer.

Det känns som att Djurgården saknar en sådan spelartyp så länge Aliou Badji inte får spela?

– Ja, men vi har också Julian (Kristoffersen) som inte har spelat så mycket då han varit skadad, men jag tror att han kan vara den spelaren. Han är den typen.

Men är han tillräckligt bra då?

– Ja, han är bra. Han har ju haft mycket skador som gjort att han inte fått visa upp sig från sin bästa sida, men han har helt klart kvaliteter.