• Publicerat 22 mars, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson lämnade Malmö FF 2014, men älskar fortfarande sin klubb som han växt upp med. Landslagsbacken kommer finnas på plats på Tele2 Arena när MFF spelar cupfinal mot Djurgården 10 maj.
– Det var nästan så att jag hoppades att det skulle bli en bortamatch. Jag bokade tio resor igår, till mig och mina grabbar, säger Pontus Jansson till Sportbladet

2009 debuterade Pontus Jansson i allsvenskan för sitt älskade Malmö FF och fem år senare såldes han till Torino. Mittbacken spelar nu i Leeds och är given i Janne Anderssons landslagstrupp som backup till Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf i mittförsvaret.

Men att Janssons känslor för MFF svalnat? Inte en chans. Ofta hörs ”Ponne” tala kärleksfullt om Malmö FF och när mästarklubben 10 maj spelar cupfinal borta mot Djurgården kommer Jansson att finnas på plats i den himmelsblåa klacken.

– Det var nästan så att jag hoppades att det skulle bli en bortamatch. Jag bokade tio resor igår, till mig och mina grabbar, säger Pontus Jansson.

Sportbladet: Djurgårdarna känner att det är en stor fördel med hemmaplan.

– Möjligt att de tänker så. Men det kommer komma många malmöiter hit, det kommer bli en jävligt cool upplevelse. Jag hoppas att vi blir många, konstaterar Jansson för Sportbladet och fortsätter:

– 2004 var jag i Göteborg när det var 8–9000 MFF:are, ett av mina största bortaminnen. Så jag hoppas att det kan bli något liknande.

Jansson befinner sig just nu i Stockholm med landslaget som spelar träningsmatch mot Chile på Friends Arena lördag kväll.