Foto: Bildbyrån

Johan Wiland är Hammarbys givne förstamålvakt, men premiären är fortsatt i fara. Även om tränaren Stefan Billborn hoppas att stjärnkeepern ska hinna bli spelklar från sin axelskada oroas han inte över om Wiland missar premiären.
– Med Wiland vet vi inte ännu, men Davor är en jävla bra målvakt, säger Billborn till FotbollDirekt och syftar på nya keepern Davor Blazević.

Nästa söndag sparkas allsvenskan igång på Tele2 Arena med mötet Hammarby-Sirius. Hemmalaget har flera frågetecken till dess, bland annat stjärnförvärven Erkan Zengin och Nikola Djurdjic.

– De har kört anpassad träning båda två. Nikola spelade visserligen 15 minuter senast mot Mariehamn, han ligger lite före Erkan, berättar tränaren Stefan Billborn för FotbollDirekt.se.

Är de tillgängliga till premiären?

– Tillgängliga ja, men jag vette sjutton om det är rättvist att de spelar… Det kan vara så att en av dem eller till och med bägge spelar, men jag tror att vi har elva dagar till omgång 2 efter premiären och känner man då att de inte ligger i fas, ja då finns det så pass mycket tid till nästa match.

Så de som sett fram emot att se Erkan Zengin kan bli besvikna?

– Jag hoppas att publiken kommer för att se Hammarby, säger Billborn med ett leende.

Det är inte bara Erkan Zengin och Nikola Djurdjic som är i farozonen för premiären. Flera andra tunga namn är osäkra kort.

– Med David Fällman och Mads Fenger får vi se och med Johan Wiland vet vi ju inte ännu. Är han så pass mycket bättre än Davor (Blazevic) för att stå just första matchen? Man riskerar ett bakslag om man går ut för tidigt. Det är viktigare att han är tillgänglig resterande elva omgångar eller vad det är före VM än att han kan spela just omgång 1.

LÄS: SPÄNNANDE NAMNET SOM BAJEN GICK MISTE OM 

Johan Wiland kom till Hammarby från Malmö i somras och visade per omgående vilken klassmålvakt han är. 37-åringen har dock missat försäsongen på grund av en axelskada som han opererats för. Skulle inte Wiland hinna bli spelklar finns en ersättare i Davor Blazevic, som just nu är etta då även Benny Lekström är skadad.

Blazevic värvades i vintras in på ett korttidskontrakt till Bajen fram till sommaren som ett alternativ till Wiland och Lekström. Trots att 25-åringen inte har något jättecv, då han ”bara” spelat i Brommapojkarna, AFC United och Assyriska, är Billborn imponerad av honom.

– Just nu tränar inte Benny Lekström heller som också har problem med axeln, men Davor är en jävla bra målvakt!

Men vad tror du, kommer Wiland hinna bli spelklar?

– Vi vet inte, men han ligger enligt plan och planen är att han ska spela. Dock har han fortfarande inte stått fullt ut på träningarna.