Foto: Bildbyrån

Erkan Zengin är tillbaka i Hammarby och han får spela direkt. Enligt uppgifter till FD, trots att han inte spelat en match på närmare två månader, så släpps han direkt fram av Stefan Billborn i söndagens genrep mot IFK Norrköping.

Från Eskisehirspor till omgående Hammarbydebut.
Erkan Zengin blev klar för Hammarby så sent som i början av förra veckan. På söndag gör han nu comeback i Bajens allsvenska genrep.

Från att knappt ha spelat någonting i år nere i Turkiet, inte en match sedan i slutet av januari, så spelar han nu alltså mot Norrköping i helgen.

”Vi siktar på topp tre. Ingen ska räkna bort oss”, sade han nyligen när han blev klar för Hammarby.

På söndag får han för första gången chansen att visa upp sig och ta första spadtaget på den där topplaceringen han vågar tro på. 32-årige Zengin har ju varit tio år utomlands så det är onekligen en speciell dag för både honom själv och Hammarby.

Nu har han efter Eskisehirspor alltså ett korttidskontrakt med Hammarby. Nu är stjärnan i behov av en stark start – en nystart – med Bajen. Dels för att visa sitt värde i allsvenska miljön men även för att sälja in sig själv inför ett kommande sommarfönster.
Erkan här nyligen till Sport-Expressen:
”Att jag kommer hit nu, det betyder jävligt mycket för mig. Jag hade anbud från andra klubbar och kunde väntat en och en halv månad och skrivit på för en klubb i Turkiet. De chanserna har jag ju fortfarande.

Hammarby har allt sedan man blev utslagna i Svenska cupen gjort 4-1 borta på Västerås SK och nu senast 3-0 mot IFK Mariehamn i Södertälje.

Mötet med IFK Norrköping spelas på Tele2 arena.