I vintras såldes Djurgårdens skyttekung Magnus Eriksson till San José Earthquakes för tolv miljoner kronor. Trots att han precis kommit in vanorna i USA så drömmer han redan om dagen han kommer tillbaka till blåränderna.
– Jag älskar klubben och jag är väldigt nöjd med att de fick 12 miljoner kronor för mig, säger han till Expressen.  

27-åringen berättar att han är nöjd med sin start i MLS och trivs bra i San José på den amerikanska västkusten.

– Fantastisk, över förväntan. Fantastiska faciliteter och oerhört professionellt runtomkring med extremt många i ledarstaben. De har koll på allt. Allt från de som sköter analyserna, dietister och videogranskare till assisterande tränare och mediateam. Klubbarna ligger extremt långt framme här. Som i europeiska toppklubbar, säger han till Expressen.

Laget, som börjat med en vinst och en förlust, tränas av den allsvenske bekantingen Mikael Stahre, tränaren som Eriksson hade under sina år i Väsby United. Det betyder mycket för anfallaren.

– Så klart jättemycket. Vi känner varandra sedan innan och vet vad vi vill och vad vi kan. Men nu har vi inte haft varandra som tränare eller spelare under en sju-åtta år. Men klart att det betyder mycket att ha honom här. För egen del känns det skönt också att man även vid snart 28 års ålder kan lära sig saker.

Att Djurgården fick in stora pengar för honom var viktigt och han har redan en comeback i sikte – även om han inte vet exakt när det blir.

– Ja, mitt största mål är att komma tillbaka till Djurgården. Jag älskar klubben och jag är väldigt nöjd med att de fick 12 miljoner kronor för mig, säger han till Expressen.